Optimizare

Asta e cea mai grea operatiune din crearea unui soft, a unei pagini de web, a unul script. Principal vinovat pentru lipsa de optimizare e Windowsul, pentru ca astia au ingreunat codul, respectiv, cer calculatoare mai puternice, iar toate aplicatiile ce s-au dezvoltat pe platforma windows papa si ele resurse la greu.

Mai rar o sa vezi un linux care sa nu mearga pe 486-le de l-ai aruncat acum 10 ani cand ti-ai luat windows. Ai vazut, oare, cat de bine merge Gimpul in loc de Photoshop?
Si paginile de web sunt la fel. Oricine le face, dar putini stiu cum sa se implice cu ele. Aceia stiu ca nu toata lumea are broadband, ca trebuiesc ceva resurse ale calculatorului ca sa iti deschida pagina ta plina de flash prost si javascript. Dar, de ce sa ne gandim … eu daca am calculator puternic, nu ma intereseaza de restul care se descurca cum pot.

Si producatorii de hardware gandesc la fel. Cumpara unul, doua calculatoare pe care dezvolta o componenta si atat. Daca nu e compatibil cu altceva, nu conteaza, noua ne-a mers, dar pe jucariile astea. Restul … ori le cumpara pe astea ca-s mai bune si mai mari, ori nu ne folosesc.

N-am nici chef si n-are nici sens sa ma iau de cineva aici, prefer sa le inchid paginile de web, sau sa kill firefox. Insa, ati putea sa va updatati ora de pe server, ca sa nu citesc eu in feedreader evenimente ce se vor intampla diseara la ora 18. Da nwradu? 😛

Oh, da si aici trebuie sa ma leg si de wordpress. Au scos versiunea 2.1 unde e modificat in principal butonul de insert, asta ca sa dau eu cancel cand bag un link si e o scurta tentativa de a se incarca dashboard-ul in mai putin de 3 secunde in 30 de queriuri. Sunt insa, tare curios cum se va intampla daca activez plugin-urile.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

5 thoughts on “Optimizare

  1. mie pe ala de testare imi merge bine si cu pluiginuri .. m-am jucat si eu si de_ce un pic cu el … merge binisor …da un PM pe mess si iti dau adresa sa vezi cam cum arata

  2. Huh? Nu inteleg referirea la mine. Daca e o problema, spune-o clar ca sa o remediez sau sa-ti zic daca doar la tine s-a maninfestat astfel.

  3. Serverul (care este al Google, nu al meu ca sa am ce seta la el) merge bine, iar pe blog ora e setata pe GMT+2 si la posturi arata bine. Undeva intre feed-ul meu si cel scos de FeedBurner apare o problema, am vazut la aia pe forum ca se intampla uneori si celor cu Wordpress, nu doar pe Blogger, dar nu stie nimeni de ce… asa ca nu pot face altceva decat sa astept sa isi revina de la sine. Mai umblu pe la dezactivat niste optiuni, poate dispare fenomenul.

Leave a Reply

%d bloggers like this: