Oups, something went wrong!

techcrunch

In poza de mai sus, vedeti cum techcrunch.com – cel mai smecher blog de pe Pamant – nu functioneaza. Foarte bine ati spune si ca se mai intampla, daca asta n-ar fi un eveniment comun de la wordpress 2.9 incoace.
De ce spun comun, pentru ca mi se intampla si mie. In momentul in care scriu ceva pe blog, dupa ce ii dau publish de obicei worpress-ul face urmatoarele miscari: curata cache-ul, se apuca sa pinguiasca zecile de siteuri pe care le are de pinguit, se apuca sa trimita track-back-uri, se apuca sa trimita articole pe twitter, pe feed si pe unde mai are pluginuri care fac diverse tampenii.

Ei bine pentru ca are cache-ul descoperit, wordpress-ul incearca sa faca toate astea in acea milisecunda deodata, fara sa le prioritizeze, executand aceleasi cereri de mysql in acelasi timp, dar pentru lucruri diferite. Pana cand un vizitator intra pe blog si pana cand blogul poate genera cache-ul, dar si pana cand mysql-ul se curata de valul de accesari primit, techcrunch a afisat eroarea aia. Eroarea aia o patesc si eu pe blog. Am vazut-o in real time in queries si pe load, astfel incat m-am si mirat de cat de multe conexiuni in mysql am. Drept urmare blogul poate afisa error connecting to database pana se mai elibereaza vreun slot.
Exista si solutie la asta. Ori hosting mai performant, ori marirea numarului de conexiuni pe mysql, dar acesta poate fi si riscant.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply