Sclavii femeilor de acasa

Cati dintre voi nu au iesit la cumparaturi: Da pisi ma duc eu sa fac cumparaturile, numai ca sa nu fii tu suparata. Da pisi, stai tu acasa, ca afara e frig si gheata, ies eu sa fac cumparaturile in seara asta.

Si astfel ajungeti in magazine si va uitati la rafturile alea mai ceva ca la un raft de electrocasnice: whoaaa, mancare, multa mancare, ce sa cumpar de aici?

Si scoateti lista si va apucati sa cautati bezmetici produsele de pe lista de acasa. Pentru ca nu-i asa, nu pleci la cumparaturi – caine sur la vanatoare – pleci cu o lista bine pusa la punct si discutata acasa:  vreau aia, aia, aia, imi trebuie de aia, nu de ailalta, dar sa nu uiti produsul ala si nu celalalt si ceva dulce pentru mine.

Dupa care apare blocajul. Ramai tamp in fata raftului si te uiti la produse nestiind pe care sa-l alegi. Si te apui sa suni acasa: auzi puiu, dar nu are de asta, de care iau? De ailalta? Dar cum arata? Unde o gasesc? Da puiu, cum sa nu.
Discutia asta am auzit-o zilele trecute in market, de la un nene in varsta, care probabil are ceva experienta de viata alaturi de acea femeie. Hai, sa zicem ca e bine ca s-a dus el la cumparaturi in loc sa isi trimita nevasta, dar sa nu stie ce sa ia de mancare, daca produsul ala nu ii place asta nu suna bine. Da frate, nu stii iti asumi, nu cumperi, cauti inlocuitor,  iti asumi. Cum naiba stai de atata timp cu nevasta, atat de ignorant ai ajuns incat sa nu stii ce sa cumperi daca nu gasesti produsul ala, nu stii ce sa mananci daca nu gasesti ce ai cumparat cu alta ocazie?

Si uite asa femeia se simte regina, iar tu fraier pentru ca te duci in magazin si nu esti in stare sa ii cumperi ce ti-a cerut ea sa ii cumperi, mai ales atunci cand vei ajunge acasa vei pica iar de prost pentru ca trebuie sa te scuzi ca nu ai gasit ce trebuia sa cumperi. Asumati-va chestiile astea, ca tot voi le mancati.

La mine e simplu. Daca nu gasesc ce trebuie iau ce vreau eu, iar cum magazinele alimentare sunt atat de bogate in produse nu mai avem de ales decat intre o caserola de pui si o caserola de porc, respectiv doar doua produse. Restul sunt tampenii perisabile pe care mai bine nu le mananci decat sa le cumperi. Btw, unde se gasesc jumari in Bucurestiul asta, excluzand Obor.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply