PARANOIA din retail | Intre timp unul a dat cu pumnalul in Auchan

PARANOIA din retail | Intre timp unul a dat cu pumnalul in Auchan

In seara asta m-am dus in Auchan sa-mi iau bere, ca de obicei si intre timp mi-am amintit ca eu de mult ma chinui sa-mi cumpar un mop. Ce aveam s-a stricat si decat sa spal pe jos cu piciorul, as prefera sa ma ajut de un mop. Problema e ca nu stiu ce mop sa cumpar. Asa incat, am scos telefonul, am facut o poza si am urcat-o pe Facebook. Am fost agatzat imediat (probabil vazut pe camera) de baietii de la securitate. Ce poza am facut? Intre timp se auzea pe statie: sa stearga toate pozele facute aici!!!

10406783_10152668928691204_5629196376790821969_n

Drept urmare le-am aratat postul de pe Facebook. Stati asa sa se incarce. A stat baiatul sa se uite cum ma cheama, ce am scris pe Facebook, desi i-am recitat postarea, sa vada ce am postat si a dat zoom pe Facebook ca nu cumva sa se vada acolo preturile mopurilor. Preturile mopulrilor, poate n-ati citit bine. Dupa care mi-a zis sa nu mai fac poze si m-a lasat in pace.  Am stat sa le explic ca nu stiu ce mop sa cumpar si cer pareri acum, aici.

Bine, toata paranoia asta vine dintr-un articol din Ziarul Financiar (e articol din ala cu zf premium, nu le dau link ca si asa ZF considera bloggerii dusmani de moarte), pe care nu l-am putut citi integral, dar din care am inteles ca piata de retail din Romania este saturata deja si ca lupta pentru clienti dintre supermarketuri incepe sa se ascuta. Ceea ce inseamna ca supermarketurile sunt paranoice ca le vine concurenta sa le faca poze la preturi si ca astfel se trezesc aiurea in papusoi.

De fapt, eu chiar ma intrebam cine este acel copystore din reclama de la Carrefour. Acum am aflat, copystore cu managerul paranoic e chiar Auchan. Sa nu faca cineva poze la produse. Nu conteaza ca le dam produse proaste clientilor si ca luam amenda pentru asta, noi sa avem in continuare clienti. Stiti  reclama, e fix copystore.

A dat cu pumnalul in Auchan

Am plecat dupa distractia de mai devreme. Pe Facebook mi se recomanda sa cumpar bere. Facusem asta deja! Dupa ce ies din magazin, in fata o masina de politie cu girofarul aprins face o intoarcere cu scartait in intersectie, iar un politist alearga in disperare pe langa mine. Ma intorc sa vad unde se duce, in magazin era agitatie.

Vreo 3 badiguarzi din astia, inclusiv cei doi care ma oprisera pe mine mai devreme incercau sa retina niste persoane. Deja in magazin erau politisti (cand o fi ajuns, dar mai ales cand s-a intamplat toata actiunea, ca eu iesisem din magazin de 10 secunde). Un baiat pana in 30 de ani, bine facut, lucrat, cool, era luat pe sus de bodiguarzi si de politisti in ideea de a fi bagat in camaruta de interogatoriu. E o camaruta in Auchan fara aer, fara iesire, unde am fost si eu pentru ghiozdan. (pentru ca am intrat cu ghiozdanul in spate in Auchan, drept urmare cu siguranta am furat ceva!!!).

Baiatul se zbatea, dadea cu picioarele, dadea cu pumnii, darama totul in jur. A distrus niste panouri de reclama. Langa el un nene in varsta, burtos, era si el luat pe sus de fortele de ordine. Nu-mi dau seama daca era victima sau complice.

Si dupa ce au intrat ei in camaruta, apare un bodyguard din cei slabuti, care aducea un pumnal pentru un politist. Pumnal din ala misto rau, cu lama de 13 centimetri, din ala cu arc care sare … nebunie curata. Politistul l-a luat si a intrat cu el inauntru in camaruta.

Am plecat.

La cinci minute dupa ce am plecat a venit si ambulanta la Auchan.

Vedeti ma? Nu eu sunt ala periculos in magazin. Sunt altii periculosi. N-ar fi bine sa va faceti voi treaba decat sa va luati de ala care e mayor pe locul ala si culmea, va promoveaza magazinul?

Si totusi eu ce mop imi cumpar?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply