Pentru 3 lei

pentru 3 lei

Atat as avea eu de plata conform cu magnificile cerinte ale guvernului. Sa-mi declar nu stiu ce venituri as avea si sa dau statului, eu, impozitul.  Si pentru asta se necesita completarea formularelor. Iar formularele sunt atat de multe.

Ah, sa nu credeti ca am acolo instructiunile de completare sau alte foi de care n-am nevoie. Neah, de toate astea am nevoie acum eu in fiecare luna. Si cu astea trebuie sa ma duc la 3 sedii sa le depun. O bucata la casa de pensii, o bucata la somaj, iar cealalta bucata la casa de asigurari de sanatate.
Ce nu am eu acolo sunt copiile dupa actul de identitate, dar si contractele cu institutiile mai sus mentionate, pentru ca asta implica sa ma duc in localitatea de resedinta, dupa caz in municipiul capitala de judet. Adica eu declar ca am avut un venit pe luna trecuta, venit in urma caruia trebuie sa dau statului un impozit de 3 lei!! Ca sa platesc banii astia eu nu pot sa ma declar smecher si sa zic ca ii platesc intr-un fel sau altul. Ca sa platesc banii trebuie sa fac contracte (!!!) cu institutiile astea:  pensii, somaj si asigurari de sanatate, iar in baza contractelor respective primesc un cont in care prin ordin de plata efectuez plati sau ma duc la ghiseu. Contractele astea trebuie sa le iau de la casele respective, pentru ca pe internet nu exista. Sau daca exista sunt conditionate de prezenta mea fizica si materiala in sediul si la ghiseul respectivei institutii pentru a le semna si a le depune.

NU SE POT PLATI BANII DECAT LA GHISEU!  Banii pe care individul ii datoreaza statului nu ii poate plati online, nu ii poate plati prin transfer bancar si nici prin internet banking. Contul in care se efectueaza platile este un cont de trezorerie. Persoanele fizice, bastinasii n-au voie sa faca plati in contul de banca. Drept urmare acesti bani se platesc doar la ghiseele / casieriile celor de mai sus.

Si toata asta pentru  3 lei!  Si aia nu e o suma pusa la misto, e suma pe care o va lua statul de la mine pe banii pe care eu ii castig pentru munca pe care eu o depun.

Tu cat ai de plata pentru stat? Si cat cheltui pentru a face plata asta?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply