Pentru ca sunt dator

… cu niste explicatii.

S-a intamplat in felul urmator. Ieri pe la 3 am pierdut accesul pentru scurt moment asupra sitului din cauza unui shared computer si a unei parole de dictionar. (shtiu Vali u could kill me). De ce era parola de dictionar? Pentru ca la inceput am vrut sa vad daca chiar se poate intampla ceva. Atunci era momentul cand eu aveam acces la baza de date, ssh & more. Din pacate, ultimul backup al bazei de date era pe undeva prin decembrie.

Din fericire nenea root-ul era online ( si uite de ce e bine sa ai si pe altcineva care e root) , si m-a ajutat cu linia de comanda de care aveam eu nevoie.

In schimb pana azi dimineata nu a fost accesibil blogul din cauza faptului ca nu am fost eu online. E rezolvat, e backed up, parola e schimbata si sistemul de loggare e securizat. In alta ordine de idei, nu a fost nici un exploit php cum multe telefoane m-au intrebat, ci doar o parola mult prea simpla. Din fericire nu a existat acces direct pe server, dar si asta e cu dus si intors, pentru ca wordpress-ul poate fi mult prea permisiv.

Aici vine cu aviz celor ce au WpMU, sau mai multi utilizatori ce publica pe un anume blog.

Case Closed !
Thanks to:

Buddha, Greger, De Ce, Overdeath, Killerinc, Dumis, Cetin, Gramos, Zoso (stie el pentru ce), OradeanulJeg (pentru telefoane)

Ah … si sa mai zic o chestie, Piticu nu va fi niciodata un gramos. Va fi doar unul singul … the Only`ONE.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.
%d bloggers like this: