Pericolul Piedone pentru București

Pericolul Piedone pentru București

Piedone este un pericol pentru București. Faptul că acesta este pe primul loc în sondaje, nu este o fabulație a cuiva, este o realitate tristă pe care mulți nu vor să o accepte.

Piedone și Colectiv

Piedone nu a învățat nimic din tragedia Colectiv. A fost condamnat pentru asta, dar nu a venit cu nicio lecție învățată de acolo. Mă așteptam să închidă cluburile din sector care nu respectă normele. Mă așteptam să nu le dea autorizații. Ghici ce, toate au autorizații și toate funcționează cu o mică atenție acolo. Mă așteptam să se implice în centrul vechi, care aparține și de sectorul 5, să refacă clădirea primăriei din sectorul 5, nimic.

La Colectiv au murit prieteni, iar vina pentru aceasta aparține lui Piedone. Pentru mine acest om nu există.

Piedone și poporul

Pentru mine Piedone nu există. Dar eu, tu, nu suntem publicul lui. Publicul lui nu este aici, nu citește acest articol, nu înțelege ce se scrie aici.
Publicul lui Piedone sunt muncitorii de la ADP de la Sectorul 3, pe care i-am văzut anul trecut urmărind un live de-al primarului, în timp ce nu munceau și spuneau ”ia uite domle cum stă cu gura pe ei, așa se face treaba, bravo Piedone!”. Cu alte cuvinte oamenii au nevoie de acest tip de lider din partea primarului. Iar acești oameni sunt mulți, mai mulți decât trebuie.

Jurnalistul Stelian Negrea scria pe Facebook: ”Dar de ce mahalaua Bucureștiului batjocorită și marginalizată de nomenclatura de caviar a lui Ceaușescu nu s-ar răzbuna încă o dată?”

stelian negrea

Pentru că ăsta e publicul lui Piedone, nu sunt oamenii cu discernământ, care sunt puțini votanți în București. Sunt oamenii care așteaptă să vină cineva să le spună ce să facă, sunt oamenii care vor să aibă luxul să gândească altcineva pentru ei.

Candidații și Nicușor Dan

Pentru că este un primar în funcție, Nicușor Dan este atacat de toți candidații. Nimeni nu vine cu o campanie cu un proiect pentru București, toată lumea vine cu atacul asupra lui Nicușor Dan. S-a văzut acum patru ani că dacă ai un atac asupra primarului în funcție ai succes.
Problema e că acum patru ani nu s-a votat asta, s-a votat înlăturarea hidrei. Dar hidra va reveni acum și cu mai multe capete. Uite ce candidați sunt.

Toată lumea îi reproșează lui Nicușor Dan că nu a făcut nimic. Corect, nu a făcut nimic. Scoaterea primăriei din ”faliment” nu îți justifică trei ani de stat degeaba și nefăcut nimic. Vezi podcastul MCN cu primarii, l-a certat și Micuțu. De altfel, nici primarul actual nu are un program afișat pe siteul său, iar ”rezolvările” de acolo pot fi foarte ușor demontate punct cu punct de oricine.

Pentru apostolii lui Nicușor Dan

Sunt câteva persoane pe care eu le numesc apostolii lui Nicușor Dan. Ei nu văd nimic altceva și jignesc, înjura pe toată lumea care spune că Nicușor Dan nu a făcut nimic. În loc să ajute primarul să comunice mai bine, să arate ce a făcut Nicușor Dan; să-mi explice de ce nu am avut 4 ani apă caldă; de ce nu plătește facturile la apă caldă; de ce nu reușește să voteze bugetul Capitalei și multe altele, ei stau să mă înjure pe mine că atrag atenția asupra acestor lucruri.

Îl voi vota pe Nicușor Dan, dar nu pentru ce a făcut și nici pentru ce promite, ci pentru că nu am pe cine altcineva. Candidatul meu a fost dat la o parte de hidra de mai sus. Am fi putut avea un primar la București care să fie bun manager, care să facă orașul frumos. Nu se poate, așa că Nicușor mai primește un cec în alb, în speranța că poate vom avea apă caldă după alegeri.

Și tot pentru apostoli. Știți de ce a pierdut Firea nu? Că nu a avut orașul apă caldă cu 3 luni înainte de alegeri. O să râd la următoarea avarie a CMTEB, că se va întoarce ca un bumerang.

Altfel, rolul vostru e să scoateți lumea la vot. Că oamenii cu discernământ sunt prea leneși ca să iasă la vot, în timp ce oamenii care aleg să le spună alții ce să facă, au cu cine să voteze.

Dar Piedone este un pericol pentru București, iar sondajele alea sunt reale, pentru că publicul acela este real și mult, foarte mult.

Poza primita pe Twitter.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply