Petrom, profit +72%, scumpeste combustibilul

Asta e magnifica. De fapt nu e, e logica, fiind aproape monopol cam asa se intampla. In Romania avem asa, Lukoil care e falimentar, dar il tin rusii ca sa zica ca au control pe aici. Rompetrol care produce un combustibil pe care eu nu-l inteleg, mai exact nu inteleg cum merg masinile cu el. Si Petrom, care petrom e detinut de OMV, care companie vinde combustibil si la MOL.

Petrom se lauda ieri ca a obtinut un profit cu 72% mai mare si ca a descoperit niste resurse de gaze prin Marea Neagra.

Iar in declaratia de presa Petrom zicea simplu. Ăăăăăă, avem profit, vom continua crestera moderata a preturilor. Moderat la Petrom inseamna cu 12 bani benzina si cu 9 bani la motorina. Da, ai zice ca asta nu e mult, calculeaza tu la 50 de litri cat inseamna asta, vezi ce faci cu banii aia. Si ca sa nu ramana mai jos si ceilalti  benzinari vor scumpi imediat.

Sa nu ziceti ca s-au lovit la cap astia de la Petrom, asa li se dicteaza de la Viena, ca de aia are OMV 51%, iar in Austria e cel mai scump combustibil din Europa.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: