Piata bursiera depinde de RDS

Azi activitatea Bursei de valori  Bucuresti a fost paralizata mai mult de jumatate de ora din cauza unei avarii a lui RDS.

Adica, a cazut RDS-ul in jumatate de Bucuresti si bineinteles nu a putut fi stabilita o conexiune de backup, sau nu s-au folosit conexiuni de backup. Eu pun pariu ca nici nu exista asa ceva. Brokerii si implicit bursa nu si-au intrerupt activitatea, deoarece ei dispun de conexiuni internet alternative, telefoane si alte mijloace de comunicare. Pe langa aceasta, de la avariile de anul trecut ale RDS ce au afectat bursa si au determinat inchiderea acesteia, brokerii s-au mutat in sediul bursei pentru a isi putea continua activitatea.

Interesant e faptul ca piata de tranzactionare cea mai importanta din Romania, locul unde in fiecare zi se invart sume uriase, de ordinul milioanelor de euro, depinde de o amarata conexiune la internet de la RDS. Si daca nu mere netu, de unde sa te vada investitorul sa stie ce sa cumpere ce sa vanda.
Trecem peste sabotaj, ca nu putem numi prostia sabotaj, dar o putem penaliza.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

5 thoughts on “Piata bursiera depinde de RDS

  1. Piata bursiera depinde de RDS … 🙂 Prea exagerat spus.]
    Ma gandesc ca in contract de precizeaza acolo ceva clauze de despagubire a bursei in caz de asa ceva 🙂 asa ca RDS-l nu cred ca se joaca.

  2. nu gandesti bine 😉 … m-am nimerit sa urmaresc fenomenul de ceva timp si niciodata n-am auzit ceva de despagubiri … pica … e bine … pica bursa … ce sa facem noi? 🙂 cam asa se gandeste. Ia-ti net de la RDS si o sa gandesti ca mine 😉

Leave a Reply