Plec la Chisinau. Ce ma asteapta?

Plec la Chisinau. Ce ma asteapta?

In week-end plec la Chisinau. Ma duc la Publika TV, la Zece Pentru Moldova.

Trecand peste lucrurile organizatorice, oare pe mine ce ma asteapta la Chisinau? Cum este Republica Moldova?  In ce limba se vorbeste acolo?

Am multi prieteni moldoveni pe Facebook. De Eugen v-am tot spus. Si tocmai de la ei tot aflu diverse lucruri. Sunt zile in care vad Moldova la fel ca Afganistan, cu lucruri rele, cu evenimente nasoale, cu o nesiguranta a traiului si a zilei de maine. Vad strazi pline cu gropi, vad politie corupta, vad moldoveni care asteapta cu disperare sa se ridice vizele cu Romania, vad moldoveni care dau spaga pentru vizele de Romania.

Pe de alta parte, vad cateva poze cu Moldova pitoreasca, frumoasa si verde. Crame de vin, drumuri vechi, nesemnalizate si pline de gropi. Vad povesti ale bloggerilor moldoveni care reusesc sa schimbe ceva in tara lor. Vad oameni care ajung pe Facebook la Presedinte si Premier. Vad totodata faptul ca in Chisinau se parcheaza unde se apuca pe trotuare, dar ca nimeni nu se gandeste la o solutie. Dar si ca libertatea presei este destul de stanjenita de un CNA asimilat politic. Vad cercuri de interese, detectoare de metal la intrarea in cluburi, fete usoare si …

Am sansa sa vad ceva frumos in Moldova? Dar sa inteleg si ce nu e frumos acolo, dar mai ales de ce? Voi afla asta incepand cu vineri seara cand ajung in Chisinau. Duminica noapte plec inapoi. Nu aduc tigari 😉

Ah, care e cea mai ok trecere de frontiera catre Republica Moldova?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: