Taskul pentru Chisinau | Ce este pusculita electronica

Taskul pentru Chisinau | Ce este pusculita electronica

Ieri Manafu mi-a trasat asa o sarcina pentru Chisinau. A aflat de pe Facebook ca mi-am facut cont pe M-pesa asa incat mi-a virat banii si mi-a dat apoi mail, stiu ce vreau de la Chisinau: bomboane Bucuria. Asta pentru ca bomboanele de la Bucuria, din Chisinau sunt destul de apreciate aici. Trebuie sa gasesc insa magazinul de acolo, ca acum sunt pe cont propriu si sa vad daca le pot trece peste granita.

unnamed (3)

Ce este M-Pesa

M-pesa e un lucru inedit, modern si misto. Sa va explic de ce. Ca explicatiile scortoase din comunicatele de presa sunt greu de inteles si nu raman in memorie. M-pesa e un serviciu virtual de bani. Un fel de card, numai ca nu ai plasticul in mana, fiind virtual, este pe telefon. Si il apelezi de pe telefon si te joci in meniu la *789#. Si ai toate optiunile acolo. Transferi bani, retragi bani, depui bani, reincarcare sau plata facturi, dar si mai important plati la comerciant.

unnamed (2)

Cum functioneaza M-Pesa

Adica cu M-Pesa, daca iti pui bani in cont, poti sa iti reincarci cartela, sa iti platesti telefonul, sa te duci sa iti iei o cafea si sa nu mai stai cu cardul, cu banii cash sau altele si pur si simplu deschizi telefonul, apelezi *789# si platesti cafeaua. Atat de simplu.

 

De ce M-Pesa?

Pentru ca se dezvolta si pentru ca acest serviciu se adreseaza tinerilor dar si celor care nu au inca o relatie cu bancile. Si pentru ca pana la finalul anului vor sa dezvolte o retea de peste 2000 de parteneri unde poti face plati din aceasta pusculita electronica.

Cu alte cuvinte M-Pesa este o pusculita electronica. Pentru ca sa zicem ca iti trimiti o suma de bani in contul M-Pesa, astfel incat sa stii ca ii vei avea deoparte. Sa zicem ca te-ai saturat sa te duci in magazin sa iti platesti telefonul in fiecare luna. Asa incat, daca ai acum niste bani si vrei sa ii pui deoparte pentru abonamentul de telefon, sa zicem ai 1.000 de lei. Ii pui repede in contul M-Pesa si in fiecare luna, platesti factura telefonica direct din cont. Fara date de loggare, fara stress, fara stat la coada si asa mai departe. Sau daca ai o cartela pe care vrei sa o reincarci. E simplu. Cu cateva clickuri pe ecranul telefonului, s-a reincarcat cartela.

Toate detaliile sunt pe M-Pesa.ro

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply