Poarta Brandenburg

Intr-o dimineata fumam o tigara linistit in fata hotelului. Vine o tiganca la mine si ma intreaba daca stiu engleza. Ihi si imi intinde o hartiuta din aia scrisa pe care zicea please help nu stiu ce naiba. Intorc spatele si incepe: tiggarete, tiggarete. Ii raspund in engleza cu go away. Incepe sa ma injure in romana, dar elegant: fir-ati ai dracu de turisti cu neamul vostru de chitrosi. Am evitat sa o bag in masa pe romaneste pentru ca dupa aia sunt sigur ca replica, fir-ati ai dracu de romani, ati descoperit Germania.

In schimb mi s-a zis dupa ce am relatat povestea asta pe twitter, ca la poarta Brandenburg voi avea parte de si mai multi cersetori romani. In schimb a fost liniste acolo si chiar foarte relaxant.

Bonus, in continuarea articolului precedent, cum arata ambasadele Frantei si Statelor Unite, aflate doar la 500 de metri de cea a Romaniei.

La Starbucks in schimb era coada. Logic de altfel, cafeaua e mai ieftina acolo decat o bere, la acelasi pret cu cea din Romania, bine nu 4 lei ci 4.1 euro. Si am intrat in cafenea, m-am asezat linistit la coada, in fata mea … romani. Ii vedeti in penultima poza, stand la masa de langa. Bineinteles ca nu puteau decat sa comenteze, tare, in romaneste, ca de ce stau la coada, ca de ce merge coada greu, tipau unii la altii ce cafea vreau, voiau cafea cu lapte si daca nu aveau un produs pe care il cereau astia (ca si asa nu stiu meniul de la starbucks) incepeau sa se intrebe ce altceva ar putea vrea.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply