Politia verifica ce se vinde in magazine

Cum vorbim de calculatoare, Windows si software cu licenta, inevitabil avem baietii destepti care vin sa iti instaleze tie calculatorul cu tot ce iti trebuie pentru acasa. Asa te trezesti pe calculator cu software si tu stii ca e pus de un baiat de la magazin sau de un baiat pe care-l cunosti. Iar la un moment dat te trezesti ca ceva nu mai merge, e clar, softul ala n-a fost bun. Iar linuxul nu rezolva problema. Pe linux apar probleme in 0day, drept urmare sistemul asta de operare e mai periculos decat un windows cu licenta.

Partea buna e ca exista politisti care se duc in magazine sa verifice cum se vand calculatoarele, care inregistreaza daca un calculator care se cumpara se face cu licenta sau fara si iau masuri in consecinta. Adica dosare penale pentru vanzatorii care incearca sa faca un ban gramada si iti propun sa iti puna ei windowsul in loc sa iti vanda licenta.

Cea mai tare chestie am patit-o la Pitesti, cand firma de acolo a cumparat la un moment dat un calculator cu licenta de Windows. Am fost bucuros cand am vazut asta, licenta de windows, dar si un sistem performant pentru vremea aia. (din 2001 toate calculatoarele cumparate aveau licenta) Windowsul era deja instalat, iar la doua zile dupa mi-a zis ca nu e geniune. Si am zis cum? Ca doar am cumparat cu licenta, uite abdtibildul lipit pe calculator. Da, abdtibildul era lipit pe calculator, dar licenta pe care o instalase baiatul de la magazin era pe naspa, ca asa era el obisnuit sa o faca.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply