Povestea unei asa zise cenzuri la TVR

Wahts`app sau cum se scrie (stiti voi, aplicatia de telefon) a fost asa zis cenzurat de TVR. Presa s-a inflamat ca nu stiu ce se intampla in TVR. Povestea e pe jumatate adevarata, pe jumatate politica si pe jumatate fricoasa.

Oricum, in cadrul unei emisiuni live, mai rau, al unui concert/festival totul merge dupa ceas. Drept urmare, vine artistul cutare, canta 2 minute si 32 de secunde, se da jos de pe scena. Asta scrie la desfasurator, asa trebuie sa se intample. Iar in TVR asta e cu sfintenie respectata. La fiecare emisiune, exista un desfasurator care are si cuvintele prezentatorilor scrise acolo si transpuse in minute de vorbit. Pentru ca asa se face o emisiune tv.
In cazul de fata, un producator fricos s-a panicat si a urlat. Se vede si pe imagini ezitarile cameramanilor si ale regizorului de emisie, dupa urletele pe care le-a adresat producatorul in castile lor. Astfel incat nu stiai daca mai e cineva la butoane in regie sau daca cei dinr regie mai stiau ce butoane sa apese.

Pana la urma a intrat Liana Stanciu pe scena si i-a luat microfonul din gura. Ca altfel nu avea ce sa ii zica. Sau cum. Toate povestile astea se intampla dupa un scenariu. Iar atat timp cat What’s Up nu a spus ca are de transmis un mesaj politic era normal sa nu cante. Daca vreti sa vedem un alt exemplu (veti avea video imediat) la Creamfields, un DJ oarecare – David Guetta nu a putut pune nici o secunda in plus fata de timpul care ii era alocat, desi acesta ma dorea sa puna muzica.

Deci nu ca ar fi existat cenzura la TVR, ca nu a fost taiata emisia. Ci un producator fricos s-a speriat de ce se intampla pe scena. A inceput sa urle si a rezultat ce s-a vazut acolo. Si asta pentru ca What’s Up le-a dat festivalul peste cap.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply