Povestea unei asa zise cenzuri la TVR

Wahts`app sau cum se scrie (stiti voi, aplicatia de telefon) a fost asa zis cenzurat de TVR. Presa s-a inflamat ca nu stiu ce se intampla in TVR. Povestea e pe jumatate adevarata, pe jumatate politica si pe jumatate fricoasa.

Oricum, in cadrul unei emisiuni live, mai rau, al unui concert/festival totul merge dupa ceas. Drept urmare, vine artistul cutare, canta 2 minute si 32 de secunde, se da jos de pe scena. Asta scrie la desfasurator, asa trebuie sa se intample. Iar in TVR asta e cu sfintenie respectata. La fiecare emisiune, exista un desfasurator care are si cuvintele prezentatorilor scrise acolo si transpuse in minute de vorbit. Pentru ca asa se face o emisiune tv.
In cazul de fata, un producator fricos s-a panicat si a urlat. Se vede si pe imagini ezitarile cameramanilor si ale regizorului de emisie, dupa urletele pe care le-a adresat producatorul in castile lor. Astfel incat nu stiai daca mai e cineva la butoane in regie sau daca cei dinr regie mai stiau ce butoane sa apese.

Pana la urma a intrat Liana Stanciu pe scena si i-a luat microfonul din gura. Ca altfel nu avea ce sa ii zica. Sau cum. Toate povestile astea se intampla dupa un scenariu. Iar atat timp cat What’s Up nu a spus ca are de transmis un mesaj politic era normal sa nu cante. Daca vreti sa vedem un alt exemplu (veti avea video imediat) la Creamfields, un DJ oarecare – David Guetta nu a putut pune nici o secunda in plus fata de timpul care ii era alocat, desi acesta ma dorea sa puna muzica.

Deci nu ca ar fi existat cenzura la TVR, ca nu a fost taiata emisia. Ci un producator fricos s-a speriat de ce se intampla pe scena. A inceput sa urle si a rezultat ce s-a vazut acolo. Si asta pentru ca What’s Up le-a dat festivalul peste cap.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: