Previziuni meteo

Perspectiva – De la canicula la inghet

August ne va aduce canicula in sud-est, septembrie va veni cu bruma spre sfarsit, iar in octombrie vom avea si caldura si strat de gheata
Luna care tocmai a inceput se anunta a fi caniculara in special in estul si sud-estul tarii, unde temperaturile vor depasi local valorile obisnuite. Cantitatile de precipitatii vor fi deficitare in sud-estul tarii, iar in rest vor fi in general normale, cu unele excedente in zonele nord-vestice si centrale.

Temperaturile maxime normale ale lunii august sunt cuprinse intre 20 si 30 de grade Celsius, iar cele minime intre 8 si 18 grade. Vor fi atat zile caniculare cu temperaturi maxime ce vor trece peste 35 de grade, cat si nopti tropicale cu temperaturi minime ce vor depasi 20 de grade in sud. In cele mai reci nopti sunt posibile valori mai scazute de 5 grade.

Spre sfarsitul lunii se va inregistra o scadere a temperaturilor, iar instabilitatea atmosferica se va accentua. Vor fi ploi in averse, descarcari electrice, caderi de grindina si vijelii. Izolat, ploile pot fi torentiale.

 
Articolul integral este dispoibil aici: http://www.jurnalul.ro/articol_58614/perspectiva___de_la_canicula_la_inghet.html
 
Sursa: Jurnalul National, 02 August 2006
Autor: Dana Purgaru

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: