Priceputii la toate

Romanul e renumit pentru ca e priceput la toate. Daca i se strica masina o sa il vezi in mijlocul strazii sub masina incercand sa o repare. Ca o strica mai rau nu e o problema, se duce cu ea la service mai tarziu.

La fel si in calculatoare, daca apare unul sa spuna ca are o problema cu un calculator, o sa vedem o groaza de indivizi care vin si se dau cu parerea si zic ca ei fac bine ce fac. Nu conteaza ca acel calculator peste 2 saptamani se reinstaleaza sau se duce in service. Sa nu uitam aici raspunsul standard cu “da-i un restart” la orice problema daca nu merge calculatorul.

In internet e si mai haioasa treaba. Apar unii indivizi care citesc ce fac altii, isi fac o documentatie acasa, probabil scriu 50 de pagini, afla intreaba in stanga si in dreapta si vin ei cu solutia salvatoare. Asa incat trebuie sa ii credem pentru ca ei sunt analistii internetului. Dupa care ei se apuca si judeca, vin si zic ca unul e naspa si ca alalalt pute pentru simplul motiv ca au citit ei in trafic. Au citit ce? De parca ar citi in stele si de parca stelele ar fi bune si ar sti ce sa le spuna.

Imi plac uneori interpretarile astea de orice fel, dar ma obosesc sa le tot aud. Mai mult, ma oboseste sa tot spun mai departe ca nu se intampla asa, ca in spate e un ceva mai amplu decat deseneaza un priceputeanu pe foaie. Mai mult, ma obosesc oamenii care vin si pun cifre pe foaie pentru ca asa au citit ei in stele. Mai mult, ma enerveaza oamenii care vin si se lauda cu tampenii. Pure tampenii, ca a facut el nu stiu ce chestie si a avut 1.000 de vizitatori e pur si simplu neimportant.

Nu sa iti vada oamenii chestia pe care ai facut-o tu pe internet e important, important e feed-back-ul pe care il primesti in urma vizualiazrilor alea. Mai mult, ce primesti in feedback-ul ala.

Dar  sa lasam analistii intr-ale lor … inca vreau sa cred ca nu al lor e viitorul, iar existenta lor e una efemera.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: