Primul meci civilizat din Romania

Am vazut aseara la televizor primul meci civilizat din Romania. Se pare ca aveam nevoie de un stadion care sa iti ofere conditii civilizate de meci, pentru ca oamenii sa vina acolo sa urmareasca un spectacol. Experienta altor meciuri civilizate ati putut-o urmari anul trecut de la Campionatul Mondial. Si spun asta din cateva motive.

Controale la intrare

La orice meci normal de fotbal, spectacol sau orice altceva la intrare sunt mai multe filtre. O data filtrul de verificare de bilet, ca ai bilet acolo, apoi filtrul corporal si dupa care validarea biletelor. Coada din timpul zilei pentru procurarea biletelor exista peste tot, iar toata lumea de obicei invata din asta si isi cumpara biletele in avans ca sa nu piarda timpul cand vine la stadion.

Spectacolul din fata stadionului

In alte parti oamenii nu vin neaparat sa sustina o echipa de fotbal, pentru ca meciul dureaza doar 90 de minute. Vin sa iasa in evidenta  in fata altor suporteri si a televiziunilor. Noi n-am amenajat inca in fata stadionului spatiu de spectacole inainte de meci, locuri de distractie si alte locuri de pierdut timpul intr-un mod placut. Dar acum avem sansa sa facem asta, pentru ca acum avem si unde sa facem asta. Mai mult, putem vinde bere acolo in fata, intr-un mod civilizat, doar celor care si-au cumparat bilet.

Calitatea transmisiei video

Orice meci de fotbal e spectaculos, iar asta se vede nu numai pe stadion ci si din fata televizorului, iar pentru asta e nevoie de o televiziune care sa stie ce e ala meci de fotbal. As vrea acum sa-mi zica si mie colegii de la Dolce Sport ce au inchiriat si cine a filmat partida de fotbal, pentru ca  e clar ca nu au fost romani, iar daca au fost romani cameramanii si regizorul, WHOA, jos palaria. Am invatat in cazul asta sa transmitem un meci de fotbal. Ar mai fi fost niste mici chestii tehnice legate de luminozitate, diafragma si playout de fisiere, dar sunt sigur ca vor fi perfecte la urmatoarea transmisie daca se pastreaza echipa si invata din erori. Dar am vazut in final ca nu ne-am chinuit cu un autofocus al camerei care sa nu stie ce sa focalizeze si sa dea imagini neclare. Sau am avut parte de operatori care stiau ce trebuie sa urmareasca, stiau jucatorii, dar si personalitatile prezente in tribune.
Totusi poate vom invata si noi sa facem diferenta intre microfoanele de ambianta de teren si zgomotul captat de microfoanele comentatorilor dintr-un singur punct.

Fete la stadion si copii

In final am vazut fete frumoase la stadion, dar si copii asa cum se vede peste tot, pe marile stadioane. Iar faptul ca pe National Arena nu s-a fumat si nu s-au aruncat seminte a insemnat clar o imbunatatire a imaginii si bineinteles o mai mare protectie a arenei. Sunt curios cate scaune s-au rupt pe National Arena aseara. Sunt convins ca foarte putine.

Aplauze pe stadion

Ma minunam aseara ca auzim si noi aplauze la un meci de fotbal si nu un pe mata ba! Nu am auzit un traditional sugi pula la degajari, dar am auzit scandari puternice, pe o acustica de invidiat a arenei nationale. Cand am fost acolo sa fac poze la noaptea alba, m-am minunat de cat de bine se auzea totul.
Si trebuie sa salutam ideea FRF de a pune solutii de aplaudat pe stadion, chestiile alea care faceau zgomot de aplauze. Asa ar trebui sa vedem la orice meci al nationalei.

Calitatea meciului

Ca un meci de fotbal sa fie un spectacol si sa fie reusit, trebuie tinut cont de toate detaliile de mai sus. Asa incat un public bun care aplauda si canta, o imagine HD clara si frumoasa, o acustica buna a stadionului fac ca meciul de fotbal sa fie frumos.  Gazonul a fost bun, bun, pentru un gazon montat acum o luna.
Si mai mult decat atat ne-am comportat onorabil. Sa faci egal cu o Franta care daca nimereste o pasa are sanse sa dea gol, sa nu le permiti sa se apropie de poarta creste mult. S-a vazut din avion unde mai avem de lucrat, la finalizarea lui Banel (hahahah!), la Tanase si Marica. Sau mai ales sa ii invatam ca bautura nu e buna pentru performanta. Cine e Mutu?

Si pentru ca Piturca e un om foarte expresiv, poza asta ne expune perfect ce am facut aseara.

Sa construim echipa de fotbal acum, carcotasilor!!

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: