Pussies

Ne plangem ca niste copii mici, vai de capul nostru.

Povestea zilei de azi e simpla. La 6 dimineata pe ditamai ninsoarea aia am vrut sa plec cu  masina. Din prima incercare n-a vrut, din a doua da. Am iesit cu masina pentru ca nu doream sa am vreo surpriza de la pieţarii care veneau sa parcheze aici, te miri cum.Eh, dupa 11 ore am plecat inapoi. La 5 am plecat de la munca la 6 jumatate am ajuns la bloc.

Eu nu-mi explic cum dracu toate televiziunile dadeau imagini cu Bucurestiul inzapezit, iar in sectorul 4 strazile le-am gasit negre, ude, fara pic de zapada. Eu nu-mi explic cum pana mea la ora 13 la Aviatorilor trecea triumfatoare bateria de dezapezire cu masina de politie in fata de deschizatoare de drumuri, iar ei nu aruncau  cu material antiderapant sau cu solutie anti inghet. Eu nu-mi explic cum la 5 seara tot orasul avea zapada pe strazi si se circula infernal iar in sectorul 4 strazile erau curate.

Suntem in alta lume aici? Suntem pe alt continent? Ce aici nu a nins la fel de mult? De ce unii pot sa isi faca treaba si altii nu?

Am ajuns in parcarea din spatele blocului incercand sa-mi gasesc un loc de parcare. Pauza. Astia de la piata parcasera pe 2 – 3 locuri si stateau linistiti si se uitau la noi cum incercam sa parcam pe locurile noastre. Parcarea plina de zapada si foarte greoaie. Cand am intrat eu astia s-au oprit din ce faceau si se uitau la mine cum trec pentru ca abia aveam loc sa merg pe langa o dubita. Incet si linistit am trecut, auzind in spatele meu un oftat: uite-l ma a trecut. Pe jos zapada grupa mare.

Am dat 3 ture de cartier, am mai pierdut jumatate de ora si am gasit un loc de parcare in alta parte decat parcarea mea. Am parcat corespunzator, fara sa patinez, am oprit motorul, m-am dus in spate si am scos lopata. Mi-am dat frumos zapada de sub rotile masinii ca sa nu inghete acolo si am plecat acasa. Toate celelalte masini parcate in jurul meu erau blocate complet, fara sa se fi chinuit cineva sa intervina. O sa ma amuz cumplit daca cineva dintre ei va pleca zgariindu-ma, cum am mai patit de altfel.

Dar asta suntem, niste pusyies. Stam si ne plangem ca pizdele proaste, dar nici unul n-ar scoate lopata sa isi dezapezeasca masina lui. Sa nu zicem nimic de aleea din fata blocului, zicem doar de masina momentan. Sau nici unul nu s-ar gandi unde arunca zapada aia, sa nu o arunce in strada si sa o stranga intr-un loc astfel incat sa fie ridicata usor.

Si totusi ce au facut astia din sectorul 4 de sunt strazile curate? Cum se cheama operatiunea asta ca-mi scapa, ar trebui probabil sa o invete si Chiliman, care se razbuna pe sectorul1 ca a pierdut PNL-ul alegerile.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply