Razboiul de la reduceri

Am fost ieri in mall, in plin sezon al reducerilor. N-am reusit sa fac nici o poza, n-am reusit sa filmez ceva, dar noi nu meritam asa ceva.

Am vazut reduceri la geci. Preturile incepeau de la 499 de lei.

Am vazut magazine devastate, la propriu. Am stat 15 minute la coada, la casa, sa platesc.

Si atunci stau sa ma gandesc de ce la noi nu se intampla zile din astea de reduceri in mall-uri. Ca la americani frate. Vreti sa cumparati chestii ieftine, haideti azi, la ora cutare, in mallurile astea. Sa vedeti atunci cum se vor calca in picioare romanii, cum vor cumpara tot din magazinul ala, cum vor devasta o singura data magazinul, nu in fiecare zi.

Altfel e trist sa te duci prin magazine alaturi de cateva mii de oameni sa cumperi la reduceri. O data nu gasesti nimic. A doua oara daca gasesti ceva ori e rupt, ori trebuie sa stai juma de ora la coada la cabina de proba. Daca nu-l probezi vei avea surprize acasa, pentru ca romanii s-au prins ca pot vinde haine proaste cu preturi mari. Dupa ce faci asta trebuie sa suporti mirosul de transpiratie si basini din magazine, pentru ca nimeni nu porneste climatizarea; e scump curentul, plus ca afara e deja frig.

Am fost ieri in Sun Plazza, un mall cu iesire la metrou, pentru Berceni, cu 3 magazine: o zara, un new yorker si un pull and bear. Atat. Va dati seama ca nu era absolut nimic de cumparat prin magazinele alea.
In schimb in Baneasa, totul era devastat. De la Zara la Peek&Cloppenburg toate aveau hainele care cum mai usor aruncate. Am vazut blugi cu taieturi special facute cu briceagul pe acolo. Am vazut geci de piele aruncate pe jos pentru ca nu erau marimea corespunzatoare. Am vazut cetateni de etnie roma – tigani adica – care se plimbau prin magazine doar ca sa porneasca piutorile si sa se amuze astfel zgomotos. Totodata era si ceva presa prin mall care facea poze. Azi nu le-am vazut nicaieri prin ziare.

Pe langa astia in parcare erau o groaza de disperati sa parcheze ei primii, sa ajunga ei primii sa intre ei primii in parcare. Care parcare e full. Si vorbind de asta cu parcarea am un hint. La intrare inspre mall se face prima la dreapta, se merge prin spate pe la Ikea, se ocoleste mall-ul prin spate, se intra in parcarea subterana. Calm, linistit, liber, fara stres, fara cedeaza trecerea, fara frane, fara sa te asiguri sa nu vina vreun destept care nu se uita.

Noah, e chiar asa de fun sa te duci in ziua de reduceri la mall?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply