Realitatea Zilei

1149706276 hr 1524

Realitatea se schimba de la ora la ora, de la minut la minut, de la secunda la secunda. Realitatea e data de fiecare eveniment care se intampla langa noi. Realitatea e facuta de orice om care este langa noi, care face absolut orice.

Cum este privita aceasta realitate depinde de noi. Depinde de punctul de vedere al fiecaruia dintre noi, depinde de ceea ce il influienteaza pe fiecare dintre noi.

A analiza si a prezenta o astfel de realitate altora, inseamna sa cunosti foarte bine ceea ce se intampla. Inseamna sa gandesti la rece, repede si perfect. Trebuie sa impui acest punct de vedere fata de ceilalti. Sa le explici ce si cum. Sa ii faci sa inteleaga.

Ca jurnalist, asta iti este meseria. Si trebuie sa ti-o faci indiferent de realitatea pe care trebuie sa o prezinti. De fapt, nu e greu, trebuie sa povestesti doar ce s-a intamplat. De fapt, e foarte greu, trebuie sa povestesti si sa descoperi cauzele care au dus la lucrurile intamplate, sa aflii concluzii, sa aflii pareri, sa aflii opinii, sa creezi evenimente si reactii.  Pentru ca asta iti este meseria.

Si ca in orice meserie lucrezi la patron. Respectiv trebuie sa faci pe plac patronului. Bine, nu trebuie sa fii sclavul lui, pentru ca sclavia s-a desfiintat de mult.

Daca nu faci pe plac patronului, sau daca il superi, sau daca nu iti faci treaba cum trebuie, apar penalizari. De ce ? Pentru ca de aia e patron. Ca sa te plateasca, iar tu sa ii aduci profit.

Daca esti vedeta, lucrurile stau un pic diferit. Trebuie sa iei in considerare lucrul acesta cand esti in public. Si sa te comporti ca atare … adica cu fitze si figuri. Daca nu … se intampla ce s-a intamplat zilele astea in evenimentul zilei. Unde Razvan Dumitrescu a dat un interviu. Interviu care a fost interpretat aiurea. Articol care a aparut in editia de azi, tiparita.  Articol care a disparut din editia online dupa ce s-a comunicat concedierea lui Razvan Dumitrescu.

Evenimentul Zilei care continua sa puta si sa nu aibe integritate. Evenimentul Zilei care continua sa distruga oameni si lucruri, iar apoi sa isi ceara scuze in editia de a doua zi ca si cum asta ar fi un lucru minor.

Mi-e jena ca sunt jurnalist pe langa ei. Sau ma rog, nu toti, ci numa desteptii de editori care permit astfel de tampenii. Sau poate ca asta au si dorit …

Razvan Dumitrescu ramane unul din cei mai buni jurnalisti romani la ora actuala.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply