Romania afiseaza un steag gresit al Uniunii Europene

Daca va uitati pe strazile din Bucuresti nu veti putea pierde din vedere ca orasul e iarasi impanzit de steaguri, atat ale romaniei cat si ale Uniunii Europene. In schimb acesta din urma este gresit, drept urmare ilegal.

401px European flag outside the CommissionPe o parte steagul UE are stelele galbene, pe cealalta parte are stelele negre. De fapt nu are stele, pentru ca imprimeria care a facut steagul s-a limitat la a printa stelele doar pe o singura parte. In schimb in toatele locurile europene unde este afisat steagul uniunii stelele se vad de pe orice alta parte a steagului, pentru ca sunt simetrice.

 

Si la noi sunt ferm convins ca a fost vorba de furt sau de prostie. Adica de ce sa treaca de 2 ori steagul prin imprimanta, cand pentru aceeasi bani pot sa-l faca repede si o singura data. De ce sa citeasca ghidul de cum sa faci steagul de pe internet, atat timp cat ala e scris in engleza, iar noi suntem romani si o data cu #traducerisocaciene trebuie ca Europa sa ni-l traduca in romaneste nu?

Si pentru ca jurnalistii sunt indolenti si lipsiti de atentie si chef, sunt singurul care a observat asta. Nu?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply