Romania divizata

Romania divizata

La birou urmaresc 5 televizoare in acelasi timp. Partea buna e ca le urmaresc pe mute, asa incat nu stiu ce vorbesc oamenii aia acolo si ma amuza doar grafica.

In schimb am vazut harta asta.

romania divizata

Harta asta ne arata doar cine, in ce judet a castigat primul tur de scrutin. Asa incat va rog sa observati divizarea Romaniei. Sau sa observati cum este rupta Romania in doua. Facem abstractie de Harghita si Covasna, doua judete pitoresti si frumoase, in inima Romaniei, dar si cele mai sarace judete din tara.

In schimb sa observam cum s-a rupt Romania in doua. Avem Romania de vest si Romania de sud si est. Romania de vest este Cluj, acest Silicon Valley al Romaniei. Romania de vest este Timisoara si Arad si Oradea, aceste fiefuri ale investitorilor straini. Romania de vest este Brasov si Sibiu, aceste destinatii turistice obligatorii. Romania de vest este Alba, acolo unde somajul tinde sa devina subunitar. Romania de vest este Mures, oamenii pe care nu i-am vazut niciodata sa aiba vreo problema si unde am intalnit cele mai luxoase hoteluri de pe aici.

Si cealalta Romanie. Cealalta Romanie e Romania saraca. Romania care nu munceste. Romania care sta cu mana intinsa si asteapta sa pice. E Romania unde agricultorii nu isi iriga culturile si dau vina pe Dumnezeu si pe Guvern daca nu ploua. E Romania unde ai cozi la moaste. E Romania celor plecati la furat in strainatate. E Romania unde chiar daca exista uzinele Dacia si Ford, culoarea judetelelor le impiedica dezvoltarea infrastructurii.

 

Si acum intelegeti de ce OLT a fost primul judet dupa Ilfov la vot? Acum intelegeti de ce sunt procentele care sunt?

 

Daca vor ungurii sa ia ardealul, sa il ia fix dupa harta asta. Aia sunt europenii, dincolo de Carpati. In partea asta, turcii, tatarii si razesii lui Stefan Cel Mare (si sfant zic unii) care stiu doar sa pustiiasca campurile si sa otraveasca fantanile in urma lor.

harta_electorala

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply