Romania reala

Romania reala

Romania reala este aceasta.

E Romania cu strazi neasfaltate si nemarcate. E Romania unde taranii isi vand cultura la poarta. E tara unde in octombrie ai floarea soarelui si porumbul pe camp, pentru ca nimeni nu se mai oboseste sa le culeaga.

Romania reala e tara in care agricultorii, desi au cel mai bun pamant din Europa, au furat tot ceea ce inseamna instalatii de irigare si stau la mila ploilor ca sa aiba vreo recolta. Apoi dau vina pe Dumnezeu daca ploua sau nu.

Romania reala e aceasta unde producatorii de produse agricole se urasc de moarte cu vecinul de peste gard si nu s-ar asocia cu el sa vanda impreuna si sa isi imparta profitul. Romania e asta in care oamenii in loc sa gandeasca de toamna ce sa sadeasca pe camp, iau asa la intamplare seminte si isi baga picioarele in institutele de cercetare agricole, pentru ca stiu ei mai bine.

Romania reala e tara asta, care nu produce nimic pentru ca nu i se spune ce sa produca. Si la fel e tara care va vota cu punga de malai, pentru ca asta li se spune. Cum ar fi ca romanii sa auda ca trebuie sa se duca la munca si sa faca profit, in loc sa se duca sa voteze fara nici un motiv cu primul care ii minte ca face ceva.

Si ma refer aici la agricultori. Si din toti astia stiu doar doua exemple fericite: Peter care produce exclusiv pentru Pepsico, dotandu-si ferma pe fonduri europene si un prieten de care n-am mai auzit de 10 ani, dar stiu ca e arendas bun si ca a muncit bine.

Si cum 60% din romani sunt agricultori, atunci de ce sa te gandesti alfel la tara asta. Ne vom vinde in continuare pe nimic pentru cine da mai putin. Ca obisnuiti am fost cu comunismul si dicatura, de ce am dori altceva?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply