Romania – Ungaria: 3-0, spectacol total

Romania – Ungaria: 3-0, spectacol total

Pe langa toate evenimentele de inaintea meciului, golul lui Marica a fost exact ce aveam nevoie cu totii. Atat echipa nationala, cat si suporterii, cat si toata lumea. Daca ungurii au venit cu steagurile sus, cu petarde si scandal, dupa primul gol au fost redusi la tacere definitiv. Daca ungurii au venit pe tren cu vagoanele burdusite de bere, faptul ca pe National Arena nu s-a vandut decat bere fara alcool, a facut ca toata seara sa fie perfecta.
Bieninteles, pentru cei care stiu, berea se bea in fata stadionului si se serveste rece, la cutie, de la ultimele magazine care permit asa ceva.

Eu am mai fost la meciuri pe National Arena, dar privilegiul de a vedea meciurile de la oficiala + catering mi-a rapit din bucuria si placerea de a fi suporter. Asa incat tribuna 2 este cel mai potrivit loc de unde poti vedea un meci. Si nici peluza nu pare a fi un loc foarte rau.

Si toate ca toate, dar echipa nationala, dar de fapt orice alta echipa joaca pe arena nationala, ar trebui sa se bucure de un asemenea stadion si de un asemenea public. Acustica stadionului este extraordinara, iar jucatorii simt acest lucru. Am vazut aseara cum ungurii se speriau si se blocau atunci cand valul de strigate cu  Hai Romania, ii lovea in plin din glasurile a 41.000 de mii de romani. Am vazut cum pe stadion nu mai ajung huliganii, ci baietii cu prietenele si sotiile lor. Totodata echipa Romaniei a dovedit ca poate juca pentru spectacol si pentru spectatori. Iar spre  marea mea surprindere desi credeam ca Piturca nu poate motiva jucatorii, se pare ca acestia au inteles ca nu un cantonament sau niste bani trebuie sa ii motiveze sa joace, ci bucuria de a face fericiti suporterii care vin sa ii vada pe Arena Nationala. Oricum, meciul de fotbal a fost dominat categoric de catre romani si publicul a stiut sa ii rasplateasca.

Ati vazut cum tot stadionul a cantat imnul national, fara ca nimeni sa ceara acest lucru. Si nu doar o data, la inceputul meciului, ci de doua ori, in a doua repriza. Tocmai pentru ca spectatorii au simtit ca trebuie sa faca acest lucru. La fel cum am facut si valuri. Chiar spunea Raluca ca vrea sa vina la meci tocmai pentru a face valuri, iar eu nu-mi aduceam aminte cand ultima oara s-au facut valuri pe National Arena. Asa ca le-a primit.

Pe de alta parte, am fost bucuros sa vad ca romanii au inteles  in final, ca pe stadion nu se mananca seminte si nu se fumeaza. Bine, cu exceptia unui om de langa noi care a fumat doua tigari (una in prima repriza si una in a doua) pe scaun.

In schimb s-au facut poze. Foarte multe poze. Fiecare moment al meciului si fiecare miscare a galeriei a fost surprinsa de telefoane, de camerele de filmat si fotografiat. Iar la finalul meciului lumea isi facea deja poze de tip YOLA, bucurandu-se de reusita echipei.

Si sa nu credeti ca ati facut pozele in zadar.

asigurari city insurance

Aveti sansa de a castiga premii cu pozele pe care le-ati facut voi la meci. Asa ca intrati pe pagina de concurs si  urcati acolo pozele. Cei de la City Insurance dau un premiu de 3500 de euro.

 

Foto: Bogdan Coroama pentru piticu.ro

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: