Romanii au armata – parada de 1 Decembrie

Romanii au armata – parada de 1 Decembrie

Am fost ieri la repetitiile paradei de 1 Decembrie, la Arcul de Triumf. Acolo unde vor defila cele mai bune echipamente ale armatei romane. De altfel, dupa stirile de anul trecut cand au fost cateva probleme cu ceva masini ale armatei ce n-au pornit, de data asta armata s-a pregatit vopsind masinile, tancurile si blindatele vechi, in culori proaspete de camuflaj. Am vazut cum n-au mai scos fum alb inecacios, iar motoarele erau ceva mai silentioase pe TAB-uri. De altfel nici tancurile n-au fost mai prejos, alergand vioaie pe sub Arcul de Triumf.

Iar asta e un lucru bun. N-avem noi armata care trebuie, nu avem dotarile necesare unei armate normale, dar incercam atunci cand trebuie sa aducem ce e mai bun in fata. Si de altfel, asta veti vedea si la parada de 1 Decembrie, doar crema de sus a armatei romanesti. Ca restul nu functioneaza, nu conteaza pentru unii. Dar noi ne vom fali cu niste Humvee-uri care scartaie, cu niste masini noi pe alocuri si cu niste aruncatoare de rachete ce n-au mai fost folosite de ani buni.

Teoretic am putea sa zicem multumiri ca avem macar atat si ca suntem in NATO, iar ei ne-ar putea proteja. Dar si noi ar trebui sa facem ceva pentru ei sau cel putin sa aratam ca avem armata? Iar aici vine vechea poveste de fonduri, dar nu numai fondurile sunt cele care fac armata sa functioneze, ci si conducerea ei. Iar daca e sa comparam ceva cu libienii care l-au dat jos pe Gandafi, e ca aia au avut niste manageri buni care au stiut sa inarmeze gasca aia de luptatori. Noi, avem … da chiar, mai face cineva armata?

Se vad asa pentru ca mi-am uitat pentru prima data cardul de la camera foto acasa. Dar am si video, filmat tot cu telefonul, stabilizat de Youtube.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply