Romanii, niste inteligenti

Suntem buni. Suntem atat de buni, avem atat de multa scoala incat am ajuns la un procent ingrijorator. 40% dintre romani sunt semianalfabeti. In ceea ce ma priveste acum realizez ca-mi pun degeaba intrebarea de ce nu sunt oamenii pe siteurile romanesti, de ce oamenii intra doar pe hi5 si stau de vorba pe messenger, de ce internetul romanesc vinde doar porn, iar presa romaneasca doar tate. De asta:

Ce inseamna asta? Nu mare lucru. Inseamna ca unii ar putea sa faca bani frumosi din baietii care nu stiu carte, nu stiu sa citeasca, nu ii intereseaza sa faca asta. Partea proasta e ca nici asta nu se face.

In schimb, la o privire mai atenta se zice ca romanii stiu engleza, franceza si multe alte limbi straine. De asta romanii isi gasesc informatia in principalele limbi de circulatie internationala, pe internet, in loc de a face lucrul asta in limba romana de pe siteurile romanesti. Drept urmare noua ne place Yahoo, MSN si Google in engleza.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: