Sa dati cu ele in gard

Mie imi place ideea ca toata lumea si-a luat masini. E foarte bine, in 30 de ani o sa vedem cum va fi  sa  ramanem fara combustibil si ne vom da in cap unul altuia ca sa luam benzina.

Insa eu nu pot sa inteleg, cica s-au inasprit regulile de circulatie, cica s-au schimbat punctele de penalizare si asa mai departe si totusi lumea e din ce in ce mai neatenta si mai idioata la volan. Se da A1, ceata si soare, ieri dimineata. Pe portiunile fara ceata puternica s-a circulat bine, repede si frumos, pe portiunile cu ceata s-a mai redus putin viteza, cat sa vezi ce apare in fata ta si sa poti lua o masura in acest timp. Dar, atunci cand e senin afara, se vede bine si vezi pe unul care circula pe banda 2 cu 80 – 90 la ora, ce sa ii faci? Sa te infigi in el ca ai venit cu viteza? Sa te pui in fata lui sa-i franezi ca sa ii arati ca si tu poti face asta?
Eu nu inteleg, vrei sa mergi incet stai pe dreapta, e sigur si linistitor, lasa nebunii sa treaca pe langa tine, tu iti vezi de drum, nu sta in calea lor ca sa se intample vreo nefacuta.

Pe langa asta, daca a devenit obligatie pe drumurile nationale sa se circule cu luminile de intalnire aprinse chiar daca e zi sau noapte, e o recomandare mai mult decat buna ca atunci cand franezi brusc sa aprinzi luminile de avarie, asta pentru ca boul din spatele tau sa stie ca s-a intamplat ceva si sa opreasca si el nu sa intre in tine pentru ca are masina de teren si poate.  Masinile mai noi au dotate din fabrica aceasta facilitate.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: