Sa facem leul tare

Azi dimineata stand in trafic mi-a atras atentia imaginea asta pe o cladire de la Romana.  ( poza multumita lui Ciops)

2vug7ko

Ok. Am inteles, sa facem leul tare. Campanie pornita de UGIR 1903, un fel de asociatie a patronatului romanesc, care are un site care nu functioneaza. Adica patronii romanesti sunt prinsi intr-o asociatie. Asociatia asta vrea sa faca leul tare. Dar economia cine o face? Dar locurile de munca? Dar salariile? Investitiile cine le face sau se asteapta sa se faca totul de la sine?

Pana sa ajung sa vad poza asta am vazut o intamplare pe care speram ca nu o sa o mai vad in Romania.
Stiti ca undeva pana prin anul 2004 (parca), la Romana erau tarabele alea cu CD-uri piratate cu orice. De la muzica, jocuri, filme, software totul se gasea pe tarabele cu CD-uri de la baietii de la Romana. Ei bine cand a intervenit statul, a fost super sarbatoare nationala. Stiri transmise la televizor, eveniment de mare avengura cum un motostivuitor trece peste CD-urile confiscate de la Romana si le distruge. Era apogeul luptei impotriva pirateriei electronice in Romania, dar si cea mai notabila victorie a legii si a celor care o aplica.
Revenind in zilele noastre, in trafic, tot pe acelasi bulevard – Magheru, am vazut un individ care vindea DVD-uri piratate cu filmele 2012 si AVATAR. Acum, in 2010, la atatia ani dupa ce legea invingea economia subterana, pirateria si frauda.

Si atunci eu stau tamp si-mi pun intrebarea care se cuvine. Daca individul ala vinde DVD-uri piratate in mijlocul intersectiei, cum sa avem leul tare? Cine sa sustina bugetul? Cine sa sustina economia? Cine sa vanda pe bune?

Si o groaza de alte interbari de profil economic care pot genera discutii interminabile.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply