Romania 2010?

Ca la noi criza economica e grava si adanca o stie toata lumea. O vedem in fiecare zi la televizor, o vedem in fiecare zi in buzunarele noastre si in ceea ce reusim sa obtinem de pe urma muncii noastre.

Noi am mai trecut prin asta de multe ori. Teoretic undeva intre 2000 si 2009 noi ne-am revenit. Din 2009, am picat in bot de la inaltimea unui copil care abia invata sa mearga si se impiedica si pica in bot.

Cauzele crizei de la noi sunt multiple. De la banii tipariti pe promisiuni, la faptul ca n-am investit serios si sanatos in ceva care sa functioneze indiferent de situatia economica, la orice altceva. Din orice altceva ni se trag problemele economice actuale. Ei, cum se gestioneaza problemele astea? Prost. Nu! Nu neaparat prost, ci fara cap si fara simt de raspundere, pentru ca asa suntem crescuti.
Aici s-ar putea spune foarte multe. Putem dezvolta teoria conspiratiei mai mult decat sunt date, putem fabula, putem aduce exemple si face rapoarte, chestionare, tot ce ne trece prin cap. Dar mai bine va las sa vedeti filmul asta.

Filmul prezinta o poveste trista a Argentinei. Un stat aproape la fel de frumos ca al nostru si foarte asemanator economic si politic. Filmul povesteste cam ce au facut argentinienii de si-au falimentat tara in asa hal incat este privita ca o tara de lumea a 3-a. Iar noi nu suntem departe de asta. Filmul are 2 ore aproape, nu mai stiu de unde il am si are subtitrare in romana. Vizionare placuta.


Dupa care astept parerile voastre. Suntem in pragul de a avea si aici aceeasi situatie?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply