Sa iti tot cumperi iPad

Apple se confrunta astazi cu cea mai mare problema de securitate de pana acum. 114.000 de adrese de mail si date de identificare ale posesorilor de iPad 3G de pe reteaua AT&T au fost vulnerabile unui SQL Injection pana mai adineauri. Chiar daca bug-ul s-a reparat, eroarea a fost fructificata, drept urmare cine a vrut si-a facut rost de numele si mailul persoanelor care au iPad-uri in Statele Unite.

Eroarea si bresa de securitate au aparut din cauza faptului ca utilizatorul se autenifica in retea cu un nume si o adresa de mail. Acestea erau stocate de catre furnizorul de date, dar se pare ca au fost stocate insuficient de bine.

Si de aici nu numai ca se pune intrebarea daca datele tale sunt bine  si confidentiale acolo unde sunt, ci care e bresa de securitate a device-urilor ce utilizeaza Android, alt sistem de operare ce se autentifica pe baza de adresa de mail.

Detalii aici.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: