Sa ne luam girofare ca se poate

In junga asta din Romania, pana prin 2000, cam oricine dorea si avea niste bani putea sa isi puna girofar pe masina, putea sa circule cum vrea si sa ignore orice regula de circulatie. Dupa aceasta s-a stabilit ca doar politia, salvarea si pompierii au voie sa aiba girofaruri si sa circule cum vor pe strazi.

Cum lupul isi schimba parul, dar naravu ba, au aparut firme de securitate care au girofaruri, au aparut politii de tot felul, de la politia locala la politia secreta, care au girofaruri si circula cum vor ei.

Mai nou pana si astia  de la ANAF vor avea girofaruri si vor circula cum vor ei pe strazi. Proiectul de lege e simplu, a scos ANAF-ul bastonul pe geam trebuie sa opresti ca vine sa te verifice in trafic sa vada cum si ce faci, de unde ai luat salariul, de unde ai banii de masina, etc.

Ma repet, pentru ca Romania e tara junglei, fara legi sau ma rog, acolo unde legile se fac doar pentru a se schimba in favoarea cui da mai mult.

Eu nu recunosc alta politie decat politia rutiera in trafic – aia pe care scrie politie rutiera si politia de la sectie pentru rest. In rest nu stiu cine sunt ei, n-au drept sa ma controleze, n-au drept sa ma verifice, sa ma opreasca sau ceva, sa ii vad. In  baza carei legi?  Asa, maine imi fac si eu politie, politia blogurilor, care se baga? Ne luam girofare.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: