Sambata cros in IOR si Lecturi Urbane in Herastrau

Ziua Europeana Impotriva Obezitatii (ZEIO) sustine initiativa Ro Club Maraton, primul club al maratonistilor amatori din România si invita parintii si copiii la crosul  „Campionii sanatatii” in cadrul proiectelor de promovare a unui stil de viata sanatos si de sustinere a campaniei.

Crosul va avea loc sâmbata, 29 mai, incepând cu ora 10.00, in parcul IOR (actual denumit „Alexandru Ioan Cuza”) din sectorul 3 al capitalei.  Adresat copiilor si parintilor, crosul „Campionii sanatatii” organizat de Ro Club Maraton impreuna cu www.alimentatiecopii.ro, lanseaza o invitatie la sport in aer liber tuturor parintilor cu copii de vârste cuprinse intre 6 luni si 12 ani. Manifestarile in aer liber vor fi constituite din diverse concursuri de cros la care vor participa cupluri formate din copil si parinte. Toti copiii vor primi “gustarea campionilor” – mere de la Irinuca, diplome “Campionul sanatatii”, jucarii, face-painting, iar câstigatorii fiecarei curse vor primi cadouri adaptate vârstei, tricouri si gentute frigorifice.

Obiectivul campaniei Ziua Europeană Împotriva Obezităţii (ZEIO) este de a veni în sprijinul cetăţenilor europeni supraponderali şi obezi, de a-i ajuta să îşi schimbe stilul de viaţă pentru a-şi controla greutatea şi a-şi îmbunătăţi calitatea vieţii. Pe lângă instituirea în fiecare an în 22 mai a Zilei Europene Împotriva Obezităţii, iniţiatorii şi-au propus să facă cunoscute implicaţiile problematicii obezităţii şi să stimuleze partenerii sociali să iniţieze activităţi şi programe specifice, în toate statele membre UE.

Pentru orientare, intrarea in parc se realizeaza din zona statuii Alexandru Ioan Cuza, intersectia Baba Novac cu Campia Libertatii

—————————————-

Primarul General, Prof. Dr. Sorin Oprescu, va da startul programului „Lecturi Urbane” in Parcul Herastrau, in zona vaporasului Ana, maine, 29 mai 2010, la ora 13:00.
De maine, bucurestenii vor putea beneficia de primele spatii dedicate lecturii din parcurile bucurestene: o zona in Parcul Cismigiu – in Gradina Trandafirilor (la coloane) – si alte doua in Herastrau – in Gradina Japoneza si in Lumea Copiilor (Vaporasul Ana).
In saptamanile urmatoare vor fi create astfel de spatii si in celelalte parcuri administrate de municipalitate: Tineretului, Carol si Izvor. Prin acest proiect, care face parte din programul „Capitala creste Verde”, Primaria Municipiului Bucuresti isi propune ca, alaturi de Asociatia Civika, sa promoveze si sa incurajeze lectura in aer liber.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: