Sarbatorile sunt Online, nu le stricati

Sarbatorile sunt Online, nu le stricati

Voi nu va dati seama cat de mult s-a schimbat consumul oamenilor. Si de fapt cat de impartiti sunt oamenii. Experimentez zilele astea iarasi mersul cu metroul. Drept urmare, pe magistrala de Pipera toata lumea sta cu nasul in telefon, se joaca offline chestii din alea cu bile, citesc siteuri de mobil, stau pe Facebook. Pe de alta parte pe magistrala de Dristor, multi dintre ei sunt inca cu nasul in carti de hartie. Pe magistrala de Militari unii sunt beti.

Drept urmare, lumea e online. Fiecare operator de telefonie mobila ofera acum internet pentru orice fel de cartela sau abonament in reteaua respectiva. Iar termenii si conditiile s-au schimbat in asemenea fel, asa incat e mai greu acum sa scoti internetul de pe telefon decat sa scoti vocea.

Si ma mai uit la altceva. Ati vazut cum in baruri, nu ca toata lumea sta pe wireless, ci ca la un moment dat cand discutia se strica sau muzica e naspa, ca toata lumea se apuca sa butoneze telefonul, doar, doar o gasi ceva mai misto de facut?  Sau sa ridice mana cine iese sambata seara in centru si se orineteaza unde se duce dupa numarul de check-in-uri de pe Facebook sau Foursquare. Eu asa fac si gasesc astfel cele mai bune petreceri, culmea, alaturi de prietenii de pe Facebook.

Asa incat, de sarbatori nu renunta la telefon. Din contra. Ce vei face pe 25 decembrie la pranz? Sau ce vei face pe 1 ianuarie la pranz? Te vei trezi din betie si vei cauta pe Facebook sa vezi cate likeuri ai luat, sa vezi ce poze au pus prietenii tai si asa mai departe. Asa ca nu lasa telefonul acasa.

Asigura-te ca ai baterie, asigura-te ca ai internet. Am inteles ca la Indygen ai 100 de giga la 7 euro, pana pe 3 ianuarie. Deci merita incercat.

Ce? Sa lasi telefonul deoparte si sa fii alaturi de ai tai? Care ai tai? Pai cine mai are un prieten real, daca toata lumea e virtuala pe Facebook, iar in realitate, toata lumea se mai furiseaza din cand in cand sa vada cum arata timeline-ul si daca a comentat cineva. Real insemna ce?

Eu sunt pregatit cu vreo 3 giga de date mobile. Astept sa le consum. Sper sa am pe ce.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply