Scandalul lampioanelor

Scandalul lampioanelor

Teoretic in seara asta trebuia sa aiba loc in Parcul Copiilor din Tineretului “Festivalul Lampioanelor”. Practic autorizatia data de primaria sectorului 4 a fost anulata, dupa ce niste mosi au sunat la primarie si s-au panicat ca lampioanele le vor da foc la case. Si mai practic evenimentul a avut loc totusi, daca e sa ne luam dupa numarul de poze postate pe pagina evenimentului de pe Facebook.

De remarcat e faptul ca pe Facebook vreo 8000 si ceva de oameni au spus ca vin la eveniment, iar in poze eu numar cateva sute bune de oameni. Astfel incat tot platoul din Parcul Copiilor era plin de oameni, care pana la urma au aprins lampioanele cu tot cu impotrivirea politiei sau a pompierilor.

Aici sunt doua aspecte de comentat. Primul ca lampioanele alea pot cadea pe pamant inca aprinse si pot aprinde lucruri in jur. Am vazut asta, in camp deschis la munte. Si al doilea ca organizatorii n-au reusit sa convinga populatia de varsta a treia ca  lampioanele nu sunt daunatoare si ca nu le ajung in balcoane. Si pana la urma cum a aflat populatia de varsta a treia ca aprind astia lampioane?

In alta ordine de idei, acest tip de festivaluri au loc de obicei in Parcul Carol.

Si in aceeasi directie, oare cine strange toate lampioanele care ajung te miri unde, dupa ce au fost lansate? Pentru ca ele nici nu se ard, nici nu se dizolva in aer. Pica pe pamant undeva, la un moment dat. Si atunci cine raspunde de mizerie? Dar e bine, in loc sa ne organizam calumea, sa facem ca romanii, repede, acum, ca da bine, sa chenmmam presa, sa fie bine. Ma bucur insa pentru cei care le-au aprins si au creat imaginile de mai sus.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: