Se vinde Nokia?

N-as crede teoriile conspiratiei pe care le-am auzit zilele trecute ca se vinde sau ca s-a vandut divizia de mobile de la Nokia, daca nu ar fi aparut stirile ca agentiile de rating au retrogradat firma finlandeza de la o investitie sigura, la una nu foarte recomandata, cu un prag deasupra investitiilor de tip Junk.

Iar asta e un fel de speculatie, prin care dobori firma, ii cobori actiunile numai ca sa poti cumpara un pachet de influenta. De altfel, daca stam sa ne gandim retrogradarea asta ar mai putea fi si un imbold pentru Nokia de a demonstra ca e primul producator de telefoane mobile si un fel de sut in fund sa scoata odata telefonul ala pe Windows. Si asta pentru ca  Apple scoate doua telefoane pe luna, iar HTC si Blackberry cate doua pe zi, atunci si Nokia ar trebui sa se alinieze ritmului astuia. In schimb procedurile Nokia sunt putin mai diferite decat marketingul agresiv al producatorilor de telefoane mobile cu software liber.

Totusi partea realista ar fi ca Nokia nu mai e fiabil si ca se duce incet, incet in jos iar astfel trebuie sa lase in final locul altora. Sa fie asta sfarsitul Nokia sau doar o miscare de a se auzi de ei in continuare pe piata si de a face profit din speculatii pe bursa?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply