Securitatea si scutul

Cand am fost la rusi, am ramas impresionat de securitatea pe care o au ei acolo. Peste tot pe unde mergeai detector de metale, detectoare de orice, te cautau peste tot. Povestea haioasa am patit-o pe aeroport, cand mi-am pus bagajul la verificat.

Am avut un trepied in bagaj, trepied de aparat foto, pus frumos intr-un colt al bagajului si atat. Ei bine pe langa trepied am pus nu stiu cum si incarcatoarele de baterii pentru camerele foto si un aparat foto. Eh, nu stiu cum am trantit eu geanta dar s-au asezat lucrurile prin ea singure. Si cum ziceam, ajung la controlul bagajelor, eu cu geanta cu celofan, o pun pe banda si dau sa trec mai departe ca sa o scot sa merg la check-in. Si banda se opreste. Operatoarea de acolo  da banda inapoi, baga geanta mea iarasi la raze si isi cheama colegii sa le arate ce a vazut acolo. Iar unul din colegii ei spune … Pistol!

Ma uit pe monitoarele lor si nu-mi vine sa cred. Nu stiu cum naiba s-au asezat chestiile mele prin geanta, dar teava pistolului erau picioarele trepiedului, iar incarcatoarele de baterie erau patul si tragaciul. Se vedeau clar, negru pe alb la razele lor de acolo.

M-am gandit, e clar, asta sunt. Eu nu mai plec de acolo, sa vezi ca astia ma pun acum sa desfac bagajul, sa umblu in el, sa le arat ce exista acolo. Au stat putin s-au uitat speriati la mine, la bagaj si intr-un final i-au dat drumul interbandu-ma daca vorbesc rusa. Le-am zis ca nu, nici nu stiam sa le dau explicatii ca ala e un incarcator si un trepied pentru facut poze si mi-au zis traiasca Rusia.

Ei, cam asta e si cu scutul anti racheta. Daca rusii au asa ceva si sunt paranoizati de tot felul de ciudati care le pot ameninta securitatea, noi nu avem asa ceva, dar noi nu avem nici securitate. Adica la noi pe aeroport trebuie doar sa te duci sa scoti laptopul din geanta, eventual si pantofii daca piuie la detector si atat, asta a fost verificarea de securitate. Rusii m-au pus inclusiv sa le arpind telefoanele mobile ca sa vada ca functioneaza si ca e un telefon mobil si nimic altceva.

Cum ar fi daca ar aparea o amenintare impotriva noastra. Nu mare lucru, s-ar duce tot si ar trece si peste noi. Iar scutul asta anti racheta are toate sansele sa ne mai scoata si pe noi in lume. Ceva de genul, unde te duci draga sa muncesti? Pai in Romania sa pun un scut anti racheta. Sau, unde te duci draga azi sa faci un atentat sinucigas? Pai in Romania ca au venit americanii acolo si pun un scut anti racheta.

Iar asta nu poate fi decat bine pentru noi. Ne-ar mai scoate din amorteala. De la servicii oferite pentru americanii care vin sa puna scutul aici, pana la solutii tehnice pentru cealalta parte.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply