Si fotbalul de la cap se impute?

Citeam azi iar discutiile despre cum si ce se intampla in fotbalul romanesc. Comentez rar despre fotbal, ca tot romanul se pricepe la sport. Si datul cu stangul in dreptul e de fapt sportul nostru national.

Niţulescu s-a arătat suspicios şi de faptul că licitaţia a fost organizată la doar o lună de la prezentarea Caietului de Sarcini: “Aici e şmecheria lui Dragomir, a vrut să stoarcă rapid bani pe un fotbal care nu merită, pentru că nu face audienţă. Vineri, Antena trebuia să difuzeze Dinamo – Cluj, dar a mutat meciul pe GSP TV, ca să nu se facă de râs ca audienţă! Ăsta e fotbalul care costă atât de mult?“.

Nitulescu e un baiat de la TVR. Si in principiu are foarte mare dreptate. Adica toata productia meciului, satelitul, camerele, deplasarea, oamenii, curentul electric, costa foarte mult o televiziune. Iar televiziunea nu castiga nimic de pe urma acestui efort, ci doar putina audienta daca e vreun derby sau ceva. Si pentru fotbalul romanesc chiar nu se merita. Am reusit din fericire sa exterminam hoardele de ultrasi de pe stadioane, dar asa le-am exterminat si pe cele de acasa.
La noi nu se mai strang oamenii sa se duca in baruri sa vada meciul echipei favorite, daca nu prind locuri la stadion, nici macar acasa. Am exilat fotbalul la televiziuni inexistente, la televiziuni atat de nisate incat sunt urmarite de 3 – 5 oameni seara, in varfurile de audienta. Si acum ne plangem ca nu avem fotbal de calitate.

Teoretic e un dute-vino reciproc. Cu cat se uita mai multi oameni la meci, cu atat fotbalistii sunt speriati si fac mai mult spectacol.
Oare Dragomir sau altii din liga care cer banii astia pe transmisiiuni stiu sa se uite la meciurile din campionatele din europa? Oare stiu ce trebuie sa vada acolo? Ca televiziunea dicteaza ora inceperii meciului, ca nu abunda cu publicitate, ca cere liga respectiva atatia bani cata audienta estimeaza televiziunea ca face si ca ies castigatori amandoi, atat televiziunea cat si liga de fotbal?
Sau noi vrem sa fim spanioli si nemti la un loc, in ce priveste televiziunea, dar romani in ce priveste fotbalul. Las ca pierd astia iar.

Mitica tu nu vezi ca liga ta se scufunda si ca dupa ce tu nu vei mai fi nu va mai fi nimic in fotbalul romanesc? Sau asta nu te intereseaza? Da chiar, stie Mitica cine e pe primul loc?  Stie oare pe ce loc sunt echipele din Bucuresti? Astea care fac rating la televizor si au spectatori pe stadioane?  Mitica e in alt film nu?

 

Update: 6 meciuri nu au fost luate de nici o televiziune. Pai ca asa merita. Vom vedea Steaua – Dinamo la Dolce. De fapt o vor vedea.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: