Si imi mentin parerea

… Despre ce au scris astia, cum ca in internetul din Romania e un CARTEL foarte bine stabilit la nivel de marketing, afisari si masurari de topuri.

Din pacate nici prostia asta noua de brat nu e facuta decat sa dea mai multi vizitatori celor care platesc mai mult, de data asta e pe bune si legal nu? Iar ca unul dintre jucatorii mari de pe piata de publicitate online din .ro poate influenta evolutia anumitor situri nu e o noutate.

Pana una alta, ca formator a opiniei cum ca in internetul romanesc conteaza afisarile si nu continutul unui site Trafic.ro, inainte sa modifice politicile sale, revine asupra deciziei de a aproba siturile piticu.ro si zoso.ro sa foloseasca acelasi script de trafic.

Cu alte cuvinte, trafic.ro a permis unor alte situri sa foloseasca acelasi script de trafic, pe mai multe pagini diferite si fara legatura, pentru a creste un anumit nume al unui site (aici ne referim la feminis), iar cand au vrut si altii sa faca chestia asta, dupa ce s-a descoperit marlania, au revenit asupra deciziei si au zis stop joc. Drept urmare vizitatorii zoso.ro nu pot fi contorizati drept vizitatorii mei.

Insa trafic.ro a gresit, spre deosebire de ei brat n-a gresit. Trafic a gresit pentru ca nu si-a pus codul de statistici in headerul paginii. Asa ca daca vroiau ca pe internetul romanesc sa nu mai existe pic de trafic, isi opreau serverele. Asta mai face brat din cand in cand, dar lor iar n-ai ce sa le ceri pentru ca s-au creat la insistentele si la deciziile celor din cartelul de care vorbeam mai sus.

Si cand te gandesti ca daca vrei sa faci o chestie pe bune si misto in Romania trebuie sa stai dupa altii, sau la bunul plac al altora, ma gandesc ca imi vine sa imi iau campii.

Am decis sa mentin bannerul blogbrowsing pana cand apare o reclama naspa. Va dati seama ca dau si clickuri pe reclamele alea.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: