Sistemul oligarhic

De ce a ajuns un parlamentar, de tipul astora, pe scaunele de piele?
Pentru ca … la partide … se intampla urmatoarea chestie:
Tu … patron de afacere prospera esti curtat de partid ca sa intri in el. Ca sa sponsorizezi partidul. Tu te scoti pe sponsorizare, ei te sprijina. Te sprijina cu ce? Cu o semnatura, cu un ajutor, cu un telefon, cu o vorba buna undeva.
Vin alegerile. Cine candideaza? Tu patron de afacere? Nu … pentru ca tu vrei sa iti continui afacerea. In schimb, candideaza prietenii tai, pe care tu ii cunosti, ce te ajuta pe tine cu semnatura, telefonul si vorba buna.
Cine sunt prietenii tai? Pai … cam niste oameni mici, grasi, cu capul mic si creier de asemenea, care stiu sa vorbeasca, dar mai ales care stiu sa traga de timp si sa se certe.
Ei nu stiu sa vanda. Ei stiu sa consume, ei stiu sa ceara, ei stiu sa zica ca “las ca merge si asa”, domnule Geoana. Dupa 10 ani de PSD, stim ce inseamna las ca merge si asa, iar asta nu se aplica acum. Pe bune!

Oameni muncitori in partid? Da … mai sunt si din astia, dar putini de tot. Iar astia n-au ce cauta in sistemul oligarhic. Nu vor putea candida.

Tu, cand ai votat, ai votat o doctrina si o promisiune primita de la patronul din spatele candidatului. Insa, parlamentar a iesit altcineva. Nu e problema. Banii patronului acum sunt supti cu sudoare. Sudoare de parlamentar. Si asta pentru ca patronii sa aibe parte de legi, telefoane, ajutor si vorbe bune.

Ma scuzati am vorbit doar de banii de la partide.

Banii nostri din impozite sunt dusi direct la Parlament, la aia pe care noi i-am ales si care … opaa … se scot de doua ori nu?

Intelegeti voi acum de ce vreau eu sa ma fac parlamentar? 🙂

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

5 thoughts on “Sistemul oligarhic

  1. daca ajungi acolo cat o sa dai din procentul tau catre alte persoane?
    dai macar 10 % ?
    orice om este in stare sa lupte pentru el asta este instinct de supravietuire dar cand o faci si pentru altzii se numeste noblete ( sau ceva de genul )…

    anyway ca sa ajungi parlamentar trebuie sa ai anumite calitatzi. Facem un sondaj de opinie sa vede aceste calitati?

  2. E un miting la 18:30 in Pta Universitatii pt sustinerea lui Basescu. Din cate am inteles exista deja lume acolo. Ora de 18:30 a inceput de pe forumurile hotnews.ro. N-ar strica sa raspandim stirea asta. Eu o sa fiu acolo.

Leave a Reply