Social media specialist?

Eu habar n-am ce e ala social media specialist. Asa ca poate ma ajutati voi cu o definitie sau cu ce trebuie sa faca un asemenea om. Daca e sa o luam direct, ne uitam la zoso la clipul asta si vedem cum va ajunge.

Revenind, ce naiba e un social media din asta? Cam ce ar trebui el sa faca? Eu ma gandesc ca e omul care e platit ca sa stea pe Facebook. Whoa! Job din asta de vis, in care esti platit sa stai pe net. Dar asta vine cu niste responsabilitati. Presupun ca stai pe Facebook in numele unei companii, ca reprezinti compania respectiva in mediul online, ca esti ala de la butoane care cere like-uri si da ban-uri.

Ma gandesc ca un social media specialist din asta nu se duce pe la evenimente sa evanghelizeze pe unul si pe altul, ci ca simte evenimentul, ca stie cum sa promoveze un produs pe net, ca stie cum sa iasa in fata si cum sa se descurce cu reactiile negative. Mai ales stie ce sa le raspunda, fara sa se duca la sefi: uite, aia ne injura pe Facebook, ce le raspundem?

Ma gandesc ca atunci cand compania are o campanie, acest om vine in sedinta si le propune idei: Ba! Facem asa si pe dincolo, promovam asa, de la ora cutare, cu cuvintele astea. Faceti voi ca mine ca va fi bine! Mai mult, exista si alti oameni care se ocupa de campania asta? Uite, voi trebuie sa faceti asa si pe dincolo, sa-mi comunicati tot timpul ce faceti ca sa stiu sa anunt pe internet mai departe. Si asa mai departe. El trebuie sa ii traga de maneca pe unii si pe altii ca sa ii dea texte, imagini, rezultate etc. Nu sa astepte. Si daca tot vorbim de campanii, trebuie sa faca si un banner sau altul, sa stie sa aleaga imaginea respectiva care sa faca bannerul clickuibil. Dupa ce produce bannerul e logic sa-l si afiseze.

Gresesc? Eu asta fac aici, la piticu.ro. Asta inseamna ca fac multe?

In schimb, daca asta e definitia lui social media specialist si va incadrati, click aici.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply