Starea online-ului romanesc

Am vrut inital sa numesc articolul asta starea online-ului pitestean, pentru ca prezentarea am facut-o la Pitesti axandu-ma pe siturile de acolo. Din pacate nu se aplica doar pentru Pitesti. Se aplica pentru orice site, se aplica pentru orice comunitate din Romania, se aplica chiar si pentru siturile nationale, care  sunt la nivelul lui 2006, desi acum in 2009 oricine cere altceva de la un site.

Bine … ma vedeti rautacios, insa nu sunt primul care spune asa ceva. Daca in Pitesti au aparut situri pentru ca unii sunt frustrati ca nu gasesc informatii despre comunitatea lor atunci ceva nu e bine. Iar nu frustrarea trebuie sa fie motivul, ci dorinta de informare, atat personala cat si a altora.

Ati vazut care este targetul impus de mine pitestenilor? Si ce mi-au raspuns ei? Da, tocmai pentru faptul ca e o totala lene, astfel incat nimeni nu se implica. E ceva de genul, da am internet, dar nu-l folosesc pentru ca nu gasesc nimic pe internet care sa ma faca sa il folosesc. Dar face ceva cineva ca sa poata fi folosit internetul?

Si mi-am mai auzit o vorba. Sa se implice autoritatile sa faca ceva … Nu, autoritatile nu trebuie sa faca nimic, trebuie sa faci tu pentru autoritati, trebuie sa inveti tu autoritatile ca trebuie sa iti acorde atentie, trebuie sa le spui ca internetul e locul tau de exprimare, iar pentru ei e locul unde pot invata, afla probleme, prezenta si gasi solutii la toate problemele locale si nu numai.

Un video de vreo 25 de minute ce a generat reactii.


Si daca in urma acestui eveniment am primit cel putin un mail inseamna ca mi-am atins scopul.

Au mai scris: refresh.ro, Raluca, inconstantin, dumis, radoo.ro

Imi cer scuze ca nu v-am dat linkuri tuturor, insa n-am primit lista cu persoanele care au fost acolo. Astfel incat, lasati si voi linkuri in comentarii.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: