Steve Jobs si ignorantii

In toata lumea moderna a fost un singur motor care a tras dupa el totul. Acest motor a avut un nume: Steve Jobs.

steve jobs apple

 

Ignorantii sunt ceilalti: microsoft, producatorii de PC-uri, producatorii de telefoane mobile, producatorii de mp3 playere, producatorii de tablete

Din fericire sunt ignoranti din punct de vedere comercial. Din nefericire ignoranta lor nu a dovedit o crestere a competitiei, ci i-a separat pe oameni intre cei care urmaresc produsele Apple si sunt dependenti de ele si ceilalti care se cred superiori.

Dar probabil nimeni zilele astea nu isi da seama ca Steve Jobs a fost primul care a produs un calculator pentru consumatori, ca a fost primul care a facut din Pixar ceea ce este acum – liderul productiei de filme de animatie, ca a fost primul care a revolutionat piata telefoanelor mobile, ca a fost primul care aruncat in aer piata de tablete si a dus pe culmi neasteptate transferul de date mobil – astfel incat marile companii de telefonie au probleme grave in a asigura calitatea semnalului si a serviciilor pentru utilizatori.
Si totodata nimeni nu isi da seama ca datorita lui Steve Jobs avem noi acum telefoanele android, ca fara el si fara iPhone noi am fi in continuare la stadiul de telefoane mobile cu touch screen care sa mearga doar cu pixul. Sau voi va dati seama ca la doi ani dupa macbook air a mai reusit un producator sa produca un laptop la fel de subtire?

Pentru asta Steve Jobs a fost motorul dezvoltarii tehnologiei la nivel mondial. Pentru ca intotdeauna ceilalti au incercat sa-l ajunga. Si niciodata n-au reusit.

Iar pentru asta, astazi, toata presa romaneasca pune subiectul mortii lui Steve Jobs la altele. Pentru ca ei folosesc PC-uri si nu mac-uri, pentru ca n-au avut bani sa cumpere mac-uri. Iar daca folosesc mac-uri sunt considerati fitosi si bogati.

Dar eu ii multumesc lui Steve Jobs pentru iPhone, pentru ca am un telefon pe care sa il pot folosi inspirat din ce a facut cu iPhone. Ii multumesc lui Steve Jobs pentru mac-uri, pentru ca datorita lor se poate face acum editare video in final cut. Pentru itunes si pentru iPod, pentru ca datorita lor exista muzica in mod legal acum pe internet. Si pentru tot ce a facut pentru noi, in viata asta.

Odihneasca-se in pace!

 

Tributul CNN pentru Steve Jobs

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.
%d bloggers like this: