Taxa de prima inmatriculare

Sa-mi explice cineva ca eu ma uit, vad si cred ca nu vad bine.

In momentul asta taxa de inmatriculare e mai mica pentru masinile noi, euro 4 bla bla, care vin noi si polueaza putin. Taxa de prima inmatriculare e mare pentru masinile vechi, importate de afara, care se considera ca n-au tehnologia euro 4 si care se spune ca polueaza mult, fac fum, degajeaza noxe. Pana aici sunt toate bune, lumea e oarecum de acord, tac malc si platesc. E ceva de genul daca ti-ai vrut masina veche la mana a doua ca n-ai bani de una noua, pune mana si plateste, ca de aia nu se poate respira in Bucuresti.

Acum noua taxa va mari tariful pentru masinile noi si il va scadea pentru cele vechi. Cum ar veni se recomanda sa cumperi o masina veche pentru ca e mai ieftina, polueaza mai mult si costa mai putin, decat sa cumperi o masina noua. Cu alte cuvinte se recomanda poluarea ca asa e mai ieftin pentru romani.
Explicatia idiotilor din guvern e hilara: masinile vechi vor circula mai putin decat cele noi. Sa muriti voi. N-ati vazut masini din ’70 ce bine se tin pe strada? Credeti voi ca un Opel adus din nemtzia fabricat in 94 nu mai merge inca 15 ani? Atunci unde e logica?

Conform taxei asteia eu am vrut sa-mi iau o masina noua, ca sa fiu baiat cuminte si sa poluez mai putin, la jumatate fata de o masina care n-are normele astea. Acum  eu mi-am luat masina noua, dar voi plati mai mult decat unul care polueaza mai putin ca mine. Drept urmare, cine iese in castig aici? Ala care polueaza mai mult si care plateste mai putin nu?

Si pe langa toate tampeniile astea taxe si niveluri de taxare, ce dracu fac astia cu banii? Ca n-am auzit pe nici un ministru care sa vina sa zica: am bagat taxa de prima inmatriculare ca sa facem o padure de fagi in cucuietii din deal din judetul cutare. Sau, am bagat taxa de prima inmatriculare ca sa avem fonduri pentru eliminarea noxelor de la fabrica cutare. Am bagat taxa de prima inmatriculare pentru a curata raul cutare de poluare. Nimic de genul asta. Deci banii aia se duc in aer, iar noi ii dam pentru ca putem.  Nici macar nu mai avem pancartele alea cu “aici sunt banii dumneavoastra”.

Daca se schimba taxa de inmatriculare pana cand o inscriu pe a mea, pot sa nu platesc taxa sa o inscriu si sa ii dau in judecata? Nu, iar daca o platesc si ii dau in judecata si castig procesul, cine mama lui ministrul mediului (de care n-am auzit de cand a fost numit incoace) imi plateste mie despagubiri si daune?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: