Reusim sa evoluam?

Am primit azi un mail ce se semna astfel

Sarind peste faptul ca nu e intr-o limba de circulatie internationala cum ar fi spaniola si ca multi nu l-ar putea intelege, ma gandesc daca putem evolua gandindu-ne la tehnologie.

Cand mi-am facut asigurarea auto a fost simplu. Am vorbit la telefon cu dealerul, mi-a zis sa ii trimit pe mail scan dupa buletin si permis si datele masinii. (e inca pe tren). Am fost la sediu si am scris fix 3 foi. El se lauda ca a reusit sa isi convinga colaboratorii sa lucreze pe mail pentru ca la un moment dat i s-a stricat fax-ul. Asta a fost mai simplu, mai usor si mai ieftin. A zis ca asa are sigur o arhiva electronica, iar daca are nevoie de un document printat abia apoi se intampla.

Intre timp corespondenta mea intre banca si dealer s-a efectuat tot pe mail. Asa am economisit faxuri cu proforme, am economisit drumuri intr-o parte si in cealalta, am trimis copii ale ordinelor de plata tot pe mail.
Teoretic asta ar putea face sa scada consumul de hartie, sa aibe efecte benefice pentru mediu. In schimb, la noi se intampla comunicatia pe mail, apoi se printeaza si se semneaza. Pentru ca semnatura electronica  e inca nesigura.
Stiu ca cu o floare nu se face primavara, dar e de incercat, cum ar fi ca toti colaboratorii tai sa iti trimita tie numai mailuri 🙂

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: