Tehnologia incotro?

Am ajuns la dual core 2 duo de la Intel, am ajuns la turion x2 de la AMD.
AMD s-a combinat cu ATI, adica un producator de procesoare cu unul de placi video. In schimb n-au anuntat ca ar scoate pe piata nimic revolutionar.
Intel si-a consolidat pozitia de super smecher si a adaptat procesoarele si tehnologia la toate laptopurile existente pe piata.

In schimb, in avioane se folosesc tot procesoarele de la pentium 1, in locul celor mai noi. Pentru ca cele noi put.
Acum cateva zile o racheta ce urma sa se lanseze din state, cu echipaj uman, a fost retrasa de pe pista de lansare din cauza unei defectiuni la unul din rezervoarele de combustibil. Lansarea a fost amanata cu 3 saptamani.
Si, daca acum apar atatea probleme la navetele spatiale, noi am ajuns vreodata pe luna?

Atunci, am ajuns la un apogeu? La un moment in care tehnologia e in varf si nu il poate depasi? Sau pur si simplu sunt linistiti, stau acum doar ca sa isi aloce banii din vanzari si uita sa reinvesteasca in dezvoltare?

Suntem inaintea unei revolutii in era calculatoarelor, sau suntem la capatul ei, la punctul de sus si la lipsa de a face un ceva nou?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

3 thoughts on “Tehnologia incotro?

  1. cand eram eu in anul 2 proful de Dispozitive si circuite zicea ca Intel adezvoltat procesoare pe 90nm – care e limita fizica la care se pot face tranzistoare, gata, mai jos nu se mai poate.

    Uite ca au aparut pe 60 , acu pe 45… cine stie…

Leave a Reply