The BREAKING NEWS

braking news

Un site nu e un ziar, nu e o televiziune, nu e un radio si nici macar o institutie de presa. Un site e o pagina multimedia, actualizata in timp real, cu stiri in timp real, cu informatie proaspata, noua si urgenta.
Astfel incat exista BREAKING NEWS, stirile care se sparg, lucrurile care se intampla acum, aici si privesc pe toata lumea.

Cum vedem pe un site stirile majore? Fara senzatie. Le vedem seci ca si cum ar fi scrie pentru un ziar si ar aparea maine abia, iar reporterul ar dormi linistit la ora la care apare stirea. Pe TV ai imaginile ce vorbesc de la locul stirii, pe radio ai o voce si zgomot de fond ce se aude de la locul stirii, in ziar NU ai breaking news pentru ca asta apare mult dupa … in schimb pe internet trebuie integrat tot. De la imagine, voce, text si material video toate trebuie sa alcatuiasca stirea.

Si totusi … nu e de ajuns. Cum se desfasoara stirea? Cum se intampla? Ce se intampla?
Internetul e un spatiu atat de dinamic si de maleabil insa neexploatat. Nu trebuie sa stai jumatate de ora sa scrii o stire care trebuie sa apara acum in agregatoarele RSS. Trebuie sa ii specifici ideile principale, a ajuns pe RSS ai captat audienta, poti sa aduci imbunatatiri si adaugiri.

Luam exemplu stirea de mai jos, pentru ca e o stire. Un tip a cazut jos in strada si au venit 3 ambulante. Am stat sa o elaborez, am pierdut tot, e o stire seaca unde numarul de critici e mai mare decat numarul de aprecieri.

Cum trebuia facuta? Un tip a cazut jos pe Magheru, au sunat vecinii la ambulanta – poza.
Update: Au venit 2 ambulante de la SMURD, tipul cazut pe strada a fost stabilizat, medicii de la ambulanta au declarat ca este sub control.
Update: A venit si ambulanta de la spital, tanarul a ramas in grija celor de la SMURD … si de aici se putea continua pe orice idee.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: