The Operation Payback campaign

Asa este numita campania sustinatorilor Wikileaks, din care fac parte si oarece hackeri care au creat un botnet pe care l-au raspandit voluntar prin lume. Oamenii downloadeaza voluntar acest virusel, il pun pe calculator, iar atunci cand conducatorii campaniei gasesc cate un target il ataca folosind ca resurse toate calculatoarele care cu putin timp inainte au instalat acel botnet.

Pe langa siteul Mastercard atacat de ieri, care a ramas in continuare blocat, am avut azi noapte un atac asupra Visa.com, acum avem un atac asupra CNN.com rezolvat sau si-au rezolvat ei (atat timp cat ei relateaza defaimator campania de pe internet)  si surse spun ca pregatesc un atac saupra amazon.com in intentia de a sparge siteul atat timp cat au renuntat in a mai hosta siteul wikileaks. In mod ironic pe amazon a aparut la vanzare pentru kindle toate descoperirile wikileaks din ultima perioada.

Pana una alta niste sustinatori ai lui wikileaks dau interviuri pentru BBC, iar siteul astora n-a fost atacat. In schimb politica editoriala a BBC nu permite postarea de comentarii pe site.

Si eu am zis ca e razboi pe net. Acum l-au denumit si astia din presa.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: