To google

1152308213 hr 1749

Engleza s-a îmbogăţit cu un nou verb: “to google”, care înseamnă a umbla după informaţii despre ceva sau despre cineva pe Internet, prin cunoscutul cunoscutul motor de căutare cu acelaşi nume. Dacă ar fi să fie adaptat la limba română, acesta ar suna “a gugăli”.

Pătrunderea în dicţionar nu este o decizie, ci o recunoaştere a utilizării acestei mărci ca termen generic folosit atât de des în ziare, literatura de specialitate şi audiovizual încât nu mai necesită explicaţii, spune Pter Sokolowski, editor asociat al Dicţionarului Merriam-Webster. Specialiştii sunt de părere că asistăm, în ultima vreme, la o pătrundere aproape agresivă a unor forme aberante numai din cauza repetiţiei sau numărului mare de utilizatori. Astfel – aduagă ei – normele prestabilite cunoscute îndeobşte sub denumirea generică de gramatică îşi pierd şi autoritatea şi rostul.

Sursa: Realitatea.net

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply