Tot despre RSS-uri

Mi-am instalat un rss reader, asta ca sa fiu anuntat mai usor atunci cand cineva isi schimba contentul. De preferinta un blogger, si de ce nu cate un ziar, o televiziune care are content pe rss, asta ca sa fiu la curent cu stirile.
Dar  ma apuca nebunia de fiecare data de cate ori vad ca am pus RSS-urile degeaba. Daca  pentru bloggeri ele sunt ok si sunt cam singurul mijloc prin  care vad ca  cineva  a scris ceva nou, nu acelasi lucru  se poate spune despre ziare  sau televiziuni.
Adica astia trimit feed-ul rss o data pe zi, sau nah … cel putin la ore fixe.  Wha?  Adica toate evenimentele se scriu odata pe zi? Toate evenimentele se intampla  exact la aceeasi ora, in acelasi timp peste tot?

Adica imi place cum  ziarul  Gandul isi scrie toate stirile numai la 12:10 am, cum  evz face acelasi lucru la 1:17 am,  si atat … eventual daca se mai scriu cate una sau 2 stiri pe restul zilei. Asta ce inseamna ca doar  atunci se scriu stirile? Sau ca stau toti jurnalistii la munca si fix la ora aia dau toti click?  Mai ales pentru ca sunt editii  online n-am putea avea avantajul ca stirea sa se schimbe odata  ce a fost scrisa? Si sa apara si in rss? Sau trebuie sa asteptam pana cand apare ziarul  pe hartie, ca altfel … deh … dezavantajam  editia tiparita.

Si  … cunosc ziare care se  finanteaza mai bine din editiile online decat din cele tiparite.
Cel putin mediafax si jurnalul n-au feed-uri RSS .. asa ca astora nu le pot cere mare lucru.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

2 thoughts on “Tot despre RSS-uri

  1. nice
    ai dreptate, dar internetul exista pentru majoritatea presei din Romania doar pentru a-si imbogati aria de CITITORI ai publicatiei scrise

Leave a Reply