Tropicana

E cald, in termeni meteorologici asta se cheama noapte tropicala. Fumuru zice ca maine seara va ploua de va rupe, deci va fi la fel de cald, daca nu mai cald. Firefoxul zice ca afara sunt 22 de grade si e senin, senzorul de temperatura al placii de baza zice ca sunt 41 de grade, pe placa si 52 la procesor, facand o medie avem vreo 30 de grade in casa.
Vecina de deasupra e atat de … buna la suflet incat tine pornit aerul conditionat si la ora asta, in speranta ca poate dormi. Daca nu v-am zis, aerul ei conditionat se evacueaza exact pe pervazul meu, ceea ce inseamna ca aud regulat … păc pâc.
E trei dimineata si am o mare dilema: Mai am juma de bere si fumez ultima tigare. Daca dimineata nu am tigari e grav. Insa, daca plec acum sa iau tigari, trebuie sa dezarmez alarma, ceea ce inseamna ca o sa piuie. Daca nu plec acum, va trebui sa dau explicatii de ce am stat pana la ora asta, oricum o sa dau explicatii. Deci, cred ca ma duc sa iau tigari.

Mai am o dilema. Pentru ce dracu sunt puse corturile alea in care se da apa plata gratis persoanelor arse de caldura. E absolut penibil. Nu suntem nici in lumea a treia, nu suntem nici in Africa, sau intr-o alta tara unde apa nu e de gasit si costa mult prea mult. Deci, cum sa te duci la o tanti, sau un nene din ala dntr-un cort sa ii ceri o sticla de apa, gratis, atat timp cat tu ai 20 de mii sa iti iei un litru jumate de la magazin, sau atat timp cat tu stii ca la 50 de metri de cortul ala ai o cismea cu apa potabila si buna de baut, care curge in nestire?
De ce naiba corturile astea de apa nu sunt amplasate la ţară, sau oriunde altundeva unde nu exista apa potabila in tara asta. Sau acolo unde e nevoie, de ce nu se duc la spitale cu ele, spitalele care au nevoie de ele. De ce le dau pe strada idiotilor care mai bine ar trebui sa moara de sete, pentru ca nu sunt in stare sa isi cumpere apa de la magazin, incercand astfel sa profite de faptul ca ei au si altii n-are?

Dar, de ce ma gandesc, doar e cald, iar apa gratis merge bine cand ramai fara bani de bere nu?
Si, de ce sa nu bei apa imbuteliata, de 50 de  ori mai scumpa decat apa de la robinet, pentru ca are reclama misto, nu?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply